Τραυματισμός επιβάτη σε τουριστικό σκάφος στην Ιθάκη

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ”ΕΜΕΡΑΛΝΤ” Ν.Π. 11598, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Μαρμάγκα Ιθάκης, με δώδεκα (12) επιβαίνοντες.
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ”ΧΡΥΣΟΓΙΑΝΝΟΣ ΙΙΙ” Σ. Ιθάκης, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ιδιώτη δύτη, όπου, αφού εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος, διαπίστωσαν την επακούμβηση της αριστερής πλευράς του στην ακτή, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκδορών σε αυτήν καθώς και στην καρίνα του σκάφους. Πιο συγκεκριμένα, στην προαναφερόμενη θαλάσσια περιοχή και παραπλεύρως του ”ΕΜΕΡΑΛΝΤ”, βρίσκονταν αγκυροβολημένα τα Ε/Π-Τ/Ρ “ΓΚΑΡΙΜΠΑΛΝΤΙ” Ν.Π. 11317 και “ΡΟΥΜΠΙ” Ν. Σαρωνικού 77. Το “ΡΟΥΜΠΙ” ξέσυρε την άγκυρα του “ΓΚΑΡΙΜΠΑΛΝΤΙ” με αποτέλεσμα αυτό να έρθει σε επαφή με το ”ΕΜΕΡΑΛΝΤ’,’ ενώ στη συνέχεια ξέσυρε και την άγκυρα του ”ΕΜΕΡΑΛΝΤ” το οποίο επακούμβησε στην ακτή.
Το σκάφος ”ΕΜΕΡΑΛΝΤ” περιήλθε σε ασφαλή θέση με ενέργειες του Κυβερνήτη του, ενώ κατά την διαδικασία αποκατάστασης της θέσης αγκυροβολίας του προκλήθηκε ο τραυματισμός ενός (01) εκ των συνολικά δώδεκα (12) επιβαινόντων μετά από αποκόλληση βράχου. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για περαιτέρω νοσηλεία. Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους των ”ΓΚΑΡΙΜΠΑΛΝΤΙ” και ”ΕΜΕΡΑΛΝΤ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed