Απίστευτο «Βατερλώ» για την Κεφαλονιά ο μήνας Ιούλιος, τελευταία σε αφίξεις σε όλα τα Επτάνησα, με την πτώση να αγγίζει το 65%

Πολύ δύσκολος μήνας αποδείχθηκε για το νησί μας ο Ιούλιος, αναφορικά με τις αφίξεις τουριστών σε αυτό, αφού η πτώση ήταν κατακόρυφη σε σχέση με το 2019, κατατάσσοντας την Κεφαλονιά ουραγό στα Επτάνησα.
Συγκεκριμένα, η πτώση της κίνησης στις αφίξεις έφτασε στο 64,42% καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ εικοσαετίας. Η σχέση με τα υπόλοιπα νησιά ήταν χαοτική, αφού η Κέρκυρα μέτρησε απώλειες της τάξης του 27,67%, η Ζάκυνθος 35,93% και το Άκτιο (Λευκάδα) πτώση στο 39,7%. Η δικαιολογία περί πανδημίας και κορωναϊού μπορεί να στέκει για κάποιους, ωστόσο δεν είναι η μόνη αιτία της κατακόρυφης αυτής πτώσης. Ολόκληρες περιοχές, όπως η Σκάλα, κυριολεκτικά φυτοζωούν, ενώ στο Αργοστόλι κατορθώσαμε να δούμε λίγο κόσμο στην πλατεία μετά τις 5 Αυγούστου. Κάποιος ευθύνεται για αυτό το κατάντημα, που δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για το νησί μας και οφείλουν οι Leaders του τουρισμού να δώσουν κάποιες εξηγήσεις σε όλους εκείνους τους επαγγελματίες που τον χειμώνα θα βγουν για δανεικά στη γύρα για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Η Τουριστική Επιτροπή του Μητροπολιτικού Δήμου Αργοστολίου, ο επικεφαλής της, Νίκος Κουρκουμέλης και ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος πρέπει να βρουν μια πιστευτή δικαιολογία για το χάλι μας. Ένα χάλι που θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο, αφού τα πρώτα στοιχεία του μήνα δείχνουν σε αυτή την κατεύθυνση. Μην… ξαφνιαζόμαστε που βλέπουμε τώρα πέντε ανθρώπους, αφού μετά τις 20 του μήνα θα εξαφανιστούν και αυτοί.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed