Βαριά πρόστιμα από τον Δήμο Αργοστολίου στους απείθαρχους επαγγελματίες

Ο Δήμος Αργοστολίου κάνει έκκληση στους Πολίτες και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων με αυξημένο όγκο απορριμμάτων, για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.
Επισημαίνουμε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η απόρριψη παντός είδους απορριμμάτων έξω και γύρω από τους κάδους καθαριότητας και ανακύκλωσης. Συσκευάζουμε τα απορρίμματα σε κατάλληλες ανθεκτικές σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες δένουμε καλά. Τοποθετούμε τις σακούλες στους πράσινους κάδους αποκομιδής και όχι έξω από αυτούς. Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα κλπ) ή κηπευτικά απορρίμματα στο πεζοδρόμιο ή σε κοινόχρηστους χώρους πριν επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Μετά από συνεννόηση, βγάζουμε τα ογκώδη αντικείμενα σε χώρους που δεν εμποδίζουν την διέλευση πεζών και οχημάτων και δεν δυσχεραίνεται η αποκομιδή τους.
Για την αποκομιδή κλαδεμάτων, δέντρων , θάμνων κλπ. , των οποίων η ποσότητα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2 κυβικά (το ήμισυ της καρότσας μικρού φορτηγού), αυτά συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα για την εύκολη φόρτωσή τους. Προϊόντα κηπευτικών εργασιών (φύλλα κλπ) τα συσκευάζουμε σε πλαστικές ανθεκτικές σακούλες καλά δεμένες. Τα ΧΑΡΤΟΚΙBΩΤΙΑ πρέπει να είναι πακεταρισμένα και δεμένα μέσα στους ΜΠΛΕ κάδους και όχι σε σωρούς «άσπαστα» γύρω από αυτούς. Παρακαλούνται όλοι οι δημότες μας για την τήρηση των παραπάνω κανόνων του Κανονισμού Καθαριότητας, συμβάλλοντας στην τεράστια προσπάθεια του Δήμου μας και ειδικά των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Η Καθαριότητα είναι Υγεία, είναι Πολιτισμός και υπόθεση όλων μας.

Ο Αντιδήμαρχος
Σπύρος Σαμούρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed