Τα προβλήματα της Φιλαρμονικής Ληξουρίου έχουν φτάσει δύο φορές μέχρι τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, η Πολιτεία δις εκώφευσε

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου, ανακοινώνει τα εξής:
1ον) Η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου επεκτάθηκε μέχρι την 31η.10.2021, δυνάμει του άρ. 90 Ν 4790/2021 (ΦΕΚ Α’ 48/31.03.2021), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρ. 41 Ν 4807/2021 (ΦΕΚ Α 96/11.06.2021), λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του covid19, που απαγορεύουν συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. Επειδή δε, επιθυμούμε οι αρχαιρεσίες του Σωματείου να γίνουν κανονικότατα, ώστε και το παρόν συμβούλιο να κριθεί σθεναρά από την Γενική Συνέλευση, αλλά και να τεθούν και αιτιολογηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υποψηφιότητες, αποφεύγουμε την, παράλογη κατά την γνώμη μας. «ευχέρεια» που δίνει ο Νόμος για «ηλεκτρονικές» εκλογές.
2ον) Οι ΚΥΑ που δημοσιεύονται σε εβδομαδιαία περίπου βάση για την προστασία από την πανδημία, εξακολουθούν να απαγορεύουν την πλήρη λειτουργία των μουσικών σχολών, επιτρέποντας μόνο τα ατομικά μαθήματα (ένας δάσκαλος – ένας μαθητής ). Πιστεύουμε ότι είναι προφανής η δυσχέρεια που επιφέρει αυτή η κατάσταση στο Έργο της Φιλαρμονικής μας. Θα συνεχίσουμε, όμως, έστω και έτσι, με «ατομικά μαθήματα», ελπίζοντας να κρατήσουμε ζωντανό τον ελάχιστο ενθουσιασμό που έχει απομείνει στους μαθητές μας, μετά από ενάμιση χρόνο αποχής από το φιλαρμονικό γίγνεσθαι. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι, όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, η Φιλαρμονική μας δεν μπορεί να πραγματοποιεί καμία εμφάνιση. Η πλειοψηφία του μουσικού μας σώματος αποτελείται από νέα παιδιά, στην αρχή της σπουδής τους. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα καταδικάσουμε με πρόχειρες εμφανίσεις, χωρίς τις απαιτούμενες πρόβες, εμφανίσεις που ευτελίζουν την έννοια και της Μουσικής και της Φιλαρμονικής. Τα προβλήματα της Φιλαρμονικής μας έχουν φτάσει δύο φορές μέχρι τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων. Η Πολιτεία δις εκώφευσε. Ελπίζουμε ειλικρινά, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης, όσα δεν κατανοούν με την παρουσία της Φιλαρμονικής μας να τα κατανοήσουν, έστω, από την απουσία της.
3ον) Ήδη έχει αρχίσει η συλλογή συνδρομών για το έτος 2021 και στις επόμενες ημέρες θα εντατικοποιηθεί, από συνδρομητή του σωματείου, που αναλαμβάνει το έργο αυτό, καθώς και από τα μέλη του Δ.Σ.. Έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας την επιτακτική ανάγκη που αντιμετωπίζει η Φιλαρμονική μας, για ρευστό χρήμα, κυρίως για την ανάταξή της μετά από την πολύμηνη και συνεχιζόμενη υποτυπώδη λειτουργία της, διά της συστηματοποίησης της εκπαίδευσης, με περιοδικές μετακλήσεις εκπαιδευτών για κάθε οικογένεια οργάνων. Παρακαλούμε λοιπόν τους συνδρομητές μας, για μια ακόμα φορά, να δείξουν την αγάπη τους για την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, καταβάλλοντας πρόθυμα την από κάθε άποψη πολύτιμη συνδρομή τους.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed