Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Τα πιστοποιητικά κατάρτισης στον τουρισμό για covid-19 και η “μακαριότητα” των υπευθύνων της Περιφέρειας»

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανέλαβε δια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξάκη να υλοποιήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα για επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα.
Διαπιστώνουμε ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε πολύ αργά 15/7 και λήγει 15/9 σχεδόν στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Είναι προφανής η αμέλεια για την έγκαιρη κατάρτιση και γεννά πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της. Τελικά γιατί έγινε, αφού δεν έχει πρακτική αξία; Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με άλλες Περιφέρειες ανάλογου τουριστικού προφίλ, όπως για παράδειγμα η Κρήτη, όπου από τις 15/5/2021 είχαν χορηγηθεί τα πιστοποιητικά συμμετοχής στην κατάρτιση! Επερωτάται η κα περιφερειάρχης:
-Γιατί καθυστέρησε η έναρξη του προγράμματος;
-Έχουν απονεμηθεί πιστοποιητικά μέχρι σήμερα; Πόσα και σε ποιες περιοχές;
-Εάν θεωρείτε τον τουρισμό σημαντικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, πώς δικαιολογείτε το γεγονός της υστέρησης της ΠΙΝ έναντι άλλων ανταγωνιστικών Περιφερειών στον τομέα της προστασίας και της ασφάλειας εργαζομένων και επισκεπτών λόγω του covid-19;

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed