Διήμερο εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλονιάς

Η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, στο πλαίσιο του ιδρυτικού της σκοπού «καλλιέργεια και διάδοση της μουσικής», σας προσκαλεί στo διήμερο εκδηλώσεων Re-inventing the Archive: Αφιέρωμα στον Αντίοχο Ευαγγελάτο που θα πραγματοποιηθεί από 31/8/2021-1/9/2021 στο Ανοιχτό Θέατρο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο πίσω από το κτίριο της Σχολή (Ριζοσπαστών 12, Αργοστόλι). Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται από τις δύο εισόδους του κτιρίου (κεντρική είσοδος και είσοδος Draught Grill & Beerhouse).

Το Re-inventing the Archive: Αφιέρωμα στον Αντίοχο Ευαγγελάτο είναι ένα πρόγραμμα δράσεων που αναδεικνύει και διερευνά σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές, καινοτόμες μορφές και μεθόδους παραστατικότητας σε ακουστικά χωρικά δρώμενα μέσω του πειραματισμού και της ψηφιακής πολυμεσικότητας. Οι δράσεις εμπνέονται από το συνθετικό έργο ενός εκ των βασικότερων εκπροσώπων της Εθνικής Μουσικής Σχολής, του Κεφαλλονίτη συνθέτη και μαέστρου Αντίοχου Ευαγγελάτου, που με το έργο του εμπλούτισε, ποσοτικά και ποιοτικά, την έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία. Το εγχείρημα επανανοημοτοδοτεί το αρχειακό υλικό μετατρέποντάς το σε γόνιμο πεδίο για σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Η επαναπροσέγγιση του έργου του Ευαγγελάτου μέσω της πολυμεσικότητας αποτελεί μία επανανακάλυψη (Re-inventing) ενός συνεχούς χωροχρονικού δημιουργικού διαλόγου, όπου τα όρια μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος αμφισβητούνται και επανακαθορίζονται. Μια δημιουργική διαδρομή μέσω μιας ηχητικής εγκατάστασης και διαδραστικών επιτελέσεων, όπου η παραστατική πράξη δεν αντιμετωπίζεται σαν μια “γραμμική” αναπαραγωγή αφηγηματικών ακολουθιών, αλλά ως μια χωρική, διαδραστική εμπειρία.

Πρόγραμμα Δράσεων

31-8-2021
-20:30 Είσοδος στο χώρο της ηχητικής εγκατάστασης.
-21:30 Στιγμές από τη ζωή του Αντίοχου Ευαγγελάτου.
Διάλεξη του Δρ. Λαμπρογιάννη Πεφάνη.
-22:30 Ο György Ligeti «συναντά» τον Αντίοχο Ευαγγελάτο σε μια πειραματική και διαδραστική μουσική παράσταση βασισμένη στη Βυζαντινή Μελωδία με χρήση συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης.
Λαμπρογιάννης Πεφάνης – Βιολί, Roblokie A Flo (Δημήτρης Σμαΐλης) – Live Electronics.

1-9-2021
-20:30 Είσοδος στο χώρο της ηχητικής εγκατάστασης.
-21:30 «Ανακαλύπτοντας» τη μουσική γλώσσα του Αντίοχου
Ευαγγελάτου μέσα από τα έργα της ηχητικής εγκατάστασης.
Διάλεξη του Δρ. Λαμπρογιάννη Πεφάνη.
-22:30 Μεταμοντέρνες Προσεγγίσεις και Jazz Αυτοσχεδιασμός σε Μοτίβα του Αντίοχου Ευαγγελάτου
Γιώργος Τσώλης – Πιάνο, Κώστας Φραντζής – Live Electronics.

Συντελεστές:
Κώστας Φραντζής: Σύλληψη Iδέας, Ηλεκτροακουστική Σύνθεση, Ηχητικός Σχεδιασμός και Προγραμματισμός, Live Electronics, Σχεδιασμός Διαδραστικών Εφαρμογών.
Roblokie A Flo (Δημήτρης Σμαΐλης): Αλγοριθμική Σύνθεση, Σχεδιασμός Ήχου, Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, Live Electronics, Σχεδιασμός Διαδραστικών Εφαρμογών.
Λαμπρογιάννης Πεφάνης: Επιστημονική Τεκμηρίωση Ιδέας, Ιστορική Μουσικολογία, Συστηματική Μουσικολογία, Ψηφιοποίηση Μουσικού Υλικού, Διαδραστική Ερμηνεία.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία:
Γιώργος Τσώλης (Πιάνο), Ελευθερία Έντουαρντς (Τραγούδι), Δημήτρης Γρουζής (Πιάνο), Γιώργος Αθανασίου (Προγραμματισμός Arduino), Κωνσταντίνος Νησίδης (Καλλιτεχνική Επιμέλεια Αφίσας).

* Η δράση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισμό & Αθλητισμού.
Διοργάνωση: Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed