Νέο… καπέλο από το πουθενά για τον Δήμο Αργοστολίου, 200.000 ευρώ τον χρόνο θα στοιχίζει το Μουσείο Σκλάβου σύμφωνα με αποκάλυψη του Γ.Γ. Νίκου Φραντζή

Βόμβα μεγατόνων έριξε πριν από λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου, Νίκος Φραντζής, όταν αποκάλυψε ότι το Μουσείο Σκλάβου, όταν και εφόσον λειτουργήσει, θα επιβαρύνει τον Δήμο με 200.000 ευρώ ετησίως.
Στο άκουσμα αυτής της είδησης από τον κ. Φραντζή όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πάγωσαν αρχικά, ακόμη και εκείνοι της συμπολίτευσης και στη συνέχεια ο Γ.Γ. προσπάθησε να εξηγήσει με… μισόλογα για το πως προκύπτει αυτό το ποσό και πόσα χρήματα μπορεί να εισπράττει ο Δήμος για να καλύψει μέρος του ή ολόκληρο. Σύμφωνα με τον κ. Φραντζή χρειάζονται το λιγότερο πέντε υπάλληλοι, μερικοί από αυτούς εξειδικευμένοι (συντηρητές), αλλά και λειτουργικά έξοδα (ρεύμα) για να λειτουργήσει υποτυπωδώς το Μουσείο. Τα χρήματα που θα εισπράττει το Μουσείο θα είναι μόνο από τα εισιτήρια που θα πληρώνουν οι επισκέπτες. Με το σκεπτικό αυτό θα πρέπει όταν ανοίξει το Μουσείο η Κεφαλονιά επί τρεις ή τέσσερις μήνες να… βουλιάζει από τουρισμό και όλοι να πηγαίνουν να βλέπουν τα εκθέματα του Σκλάβου. Λίγο με προχειροδουλειά έμοιαζε το αποψινό από τον Γ.Γ., που δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις στους Δημοτικούς Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Φαίνεται ότι ο Δήμος Αργοστολίου ετοιμάζει κάτι στο πόδι για ακόμη μια φορά, χωρίς να υπολογίζει βασικούς παράγοντες. Το Μουσείο Σκλάβου, όταν και εφόσον λειτουργήσει αναμένεται να ανοίξει μια ακόμη οικονομική μαύρη τρύπα στον Δήμο Αργοστολίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed