ΑΝΑΣΑ: Και ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, στην χορεία των «cheap thief;» παρέμεινε… μουγγός ο «κλεπταποδόχος» της πολιτικής στα εγκαίνια του Μουσείου Σάμης

Στις 5/7/2021 η ΑΝΑΣΑ εξέδιδε την παρακάτω ανακοίνωση με σκοπό να αποκαταστήσει την αλήθεια για τα έργα Πολιτισμού που εξελίσσονται στην Κεφαλονιά και απαντώντας στην πολιτικά ανήθικη προσπάθεια Κράτσα και Διδασκάλου να οικειοποιηθούν σχεδιασμούς-χρηματοδοτήσεις-πολιτικές άλλων και εν προκειμένω της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ.
Η συνέχεια όμως δείχνει ότι πρόκειται για συνειδητή πολιτική πράξη από την πλευρά των θεσμικών στελεχών της ΝΔ ώστε με επαναλαμβανόμενα fake news να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Είναι άλλωστε δοκιμασμένη πρακτική: “λέγε λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει”. Την σκυτάλη πήρε ο τοπικός βουλευτής, ο οποίος αφ ενός στην εκδήλωση των εγκαινίων για την ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΑΜΗΣ δεν βρήκε μια λέξη να πεί για τον καθοριστικό ρόλο της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ στο έργο και αφ ετέρου και κυρίως συνεχίζει να αναμασά στα ραδιόφωνα τις ανακρίβειες για τα έργα πολιτισμού των 8 εκατομμυρίων στο νησί που δήθεν οφείλονται στην κυβέρνηση της ΝΔ και την υπουργό κ. Μενδώνη.
Συνιστούμε στον τοπικό βουλευτή να μελετήσει την ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ που ακολουθεί, αν θέλει να σταματήσει να εκτίθεται απροκάλυπτα. Εκτός αν επιθυμεί να τον εντάξουμε κι αυτόν στην χορεία των “κλεπταποδόχων” της πολιτικής. Και με την ευκαιρία: και το μοναδικό έργο πολιτισμού που υλοποιείται στην Ιθάκη, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ για τις εκκλησίες στο Περαχώρι και το μουσείο στο Βαθύ και τον Σταυρό ειναι έργο προγραμματισμένο, χρηματοδοτημένο και ενταγμένο από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της 5/7/2021 της ΑΝΑΣΑ
“Τι δεν είπαν ο κ. Διδασκάλου και η περιφερειάρχης στην Κεφαλονιά; Όλα και τα 8 έργα Πολιτισμού που εκτελούνται, έχουν την σφραγίδα της ΑΝΑΣΑ.”
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΑΜΗΣ
Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν ο γεν. γραμματέας του ΥΠΠΟΑ κ. Διδασκάλου και η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου υπερηφανεύτηκαν για τα οκτώ έργα πολιτισμού που εκτελούνται στην Κεφαλονιά αυτήν την περίοδο.
Με την γνωστή τακτική που χρησιμοποιούν οι «άριστοι» είτε της κυβέρνησης, είτε της ΠΙΝ/Κράτσα δύο χρόνια τώρα, αυτήν της ιδιοποίησης, ενήργησαν και τούτη την φορά. Εμφάνισαν δηλαδή τα οκτώ εκτελούμενα έργα πολιτισμού στην Κεφαλονιά ως επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης και της σημερινής περιφερειακής αρχής. Σταγόνες αλήθειας μέσα σε ωκεανό απόκρυψης και παραπληροφόρησης.
Όλα τα έργα αυτά, έχουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο την σφραγίδα της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ και της συνεργασίας με την γεν. γραμματέα του ΥΠΠΟΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Βλαζάκη.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΟΥΛΛΑΡΩΝ
Συγκεκριμένα:
Δύο έργα, η «Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης» προϋπολογισμού 1.386.666,16 ευρώ και η «Στερέωση και Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Σουλλάρων» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκαν και εντάχθηκαν στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ από τον περιφερειάρχη της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ.
Πέντε έργα, η «Ανάδειξη Ανάπλαση Ρωμαϊκού Βαλανείου, Κρήνης οικοδομήματος και οικοδομικών λειψάνων στο Λουτρό Σάμης» προϋπολογισμού 1.358.000 ευρώ, «Προστασία και Ανάδειξη της Ρωμαϊκής έπαυλης στην Αγία Ευφημία» προϋπολογισμού 327.800 ευρώ, «Ανάδειξη Ανάπλαση Ταφικού περιβόλου στο Φισκάρδο» προϋπολογισμού 484.000 ευρώ, «Αποκατάσταση Καθολικού της παλαιάς μονής Σισίων» προϋπολογισμού 942.200 ευρώ και «Αποκατάσταση Καθολικού και του παρεκκλησίου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της Ι.Μ. Αγίων Φανέντων» προϋπολογισμού 843.200 ευρώ, σχεδιάστηκαν με συνεργασία της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ και της γεν. γραμματέα του ΥΠΠΟΑ και εν συνεχεία εκδόθηκε από τον περιφερειάρχη της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ η σχετική πρόσκληση ΕΣΠΑ (ΙΟΝ 79/ Ιούλιος 2019) με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Τα έργα αυτά εντάχθηκαν ένα χρόνο αργότερα (!) από την ΠΙΝ/Κράτσα.
Όσο για το 8ο έργο «Στερέωση Προστασία και Ανάδειξη Θολωτού Τάφου στα Τζανάτα» προϋπολογισμού 1.590.436,09 ευρώ, που εντάχθηκε στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ πριν ένα μήνα, είναι αυτό για το οποίο πρώτη η ΑΝΑΣΑ αντιτάχθηκε στην «περίεργη» προσπάθεια και επιμονή της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Κεφαλονιάς να ενταχθεί ένα έργο για περίφραξη κυρίως που καμία σχέση δεν είχε με την εγκεκριμένη από το ΚΑΣ μελέτη της στερέωσης προστασίας και ανάδειξης του μνημείου. Με απόφαση του περιφερειάρχη της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ζητήθηκε η εκ νέου υποβολή πρότασης που να υλοποιεί την εγκεκριμένη μελέτη του ΚΑΣ, πράγμα που μετά από τις γνωστές παλινωδίες επιτεύχθηκε μόλις τώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση, τόσο για το οκτώ έργα της Κεφαλονιάς όσο και για τα δεκάδες άλλα έργα Πολιτισμού στο σύνολο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ήταν πλήρως εξασφαλισμένη με βάση τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ με την εισήγηση του προέδρου της και περιφερειάρχη της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ.
κ. Διδασκάλου, κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για έργα Πολιτισμού στα Ιόνια Νησιά, φροντίστε να παρουσιάσετε κάτι που εμπνευστήκατε, σχεδιάσατε και χρηματοδοτήσατε εσείς και οι πολιτικές σας. Διαφορετικά, συνεχίζοντας να ιδιοποιείστε έργα και δράσεις άλλων, κινδυνεύετε να χαρακτηρισθείτε ως «cheap thief».
Η ΑΝΑΣΑ είναι υπερήφανη για την στήριξη που παρείχε, με κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό μέσο, στην διάσωση, αναβάθμιση και προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed