Χαιρετισμός Διεθυντή Α/Βθμιας Εκπαίδευσης, Γεράσιμου Κοκκόση

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους και όλες, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες τους, στα στελέχη της εκπαίδευσης του τόπου μας , καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο εκπαιδευτικό έργο που ξεκινάει από σήμερα.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και πάλι σε συνθήκες πανδημίας και υπό όρους που επιβάλλονται για λόγους υγειονομικής προστασίας. Συνθήκες ευνοϊκότερες ωστόσο, λόγω κυρίως των εμβολιασμών και της ευσυνειδησίας όλων. Οι σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση, οι διορισμοί 11.700 μονίμων εκπαιδευτικών μετά από πάρα πολλά χρόνια, οι διορισμοί 25.000 αναπληρωτών νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και η αναδιοργάνωση των δομών εκπαίδευσης βρίσκονται σε θετική τροχιά.
Στη Διεύθυνσή μας, με συνέπεια, σκληρή δουλειά και προγραμματισμό , με την αρωγή του Υπουργείου Παιδείας έχει καλυφθεί πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών της και ήδη οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα σχολεία, έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δύσκολου έργου τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας, ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή. Προτεραιότητα όλων η προστασία των μαθητών/τριών μας, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους, της κοινωνίας του τόπου μας σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Πολιτείας.
Η πολύ καλή συνεργασία, η εργατικότητα, η προσήλωση στο καθήκον των εκπαιδευτικών μας, των διευθυντών και προϊσταμένων των σχολικών μας μονάδων και της Διεύθυνσής μας με τις αρμόδιες αρχές του τόπου μας (Βουλευτή, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχη,κ.ά) έχει ως αποτέλεσμα την ετοιμότητα των σχολικών μας μονάδων για την παροχή του εκπαιδευτικού έργου απρόσκοπτα. Οι προσπάθειες όλων βέβαια συνεχίζονται, με ομοθυμία και συνεργασία, ώστε να δημιουργούνται συνθήκες για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας.
Στη νέα σχολική χρονιά ας κάνουμε και πάλι την υπέρβαση. Ας κρατήσουμε όλοι μαζί ανοιχτά τα σχολεία μας, μεριμνώντας ο καθένας μας με τον καλύτερο τρόπο για την υγεία του και την υγεία των γύρω του. Με δια ζώσης διδασκαλία ας επιστρέψουμε τα όνειρα και τη χαρά στους μικρούς μας ήρωες, σε μας τους ίδιους, σεβόμενοι ,πρωτίστως, τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας. Χρειαζόμαστε υγεία, αγάπη, κοινή θέληση ,υπομονή και δύναμη
Με την ευχή και την ελπίδα τα καλύτερα να είναι πάντα μπροστά μας, καλή ,ασφαλή και δημιουργική χρονιά, με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πάνω από όλα ΥΓΕΙΑ. «Με λογισμό και μ’ όνειρο…» Καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη σε όλους.

Γεράσιμος Κοκκόσης
Δ/ντης Δ.Π.Ε.Κεφ/νίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed