Κοινή ανακοίνωση των Αθλητικών Σωματείων της Ιθάκης Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ και Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ, αποσύρονται από το φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣΚΙ

Οι δυσκολίες που έχει επιφέρει η συνθήκη που βιώνουμε καθημερινά, λόγω της COVID-19, δυστυχώς έχουν αντίκτυπο και στα αθλητικά δρώμενα.
Αφενός το υγειονομικό θέμα επιβάλλει αυστηρά μέτρα στην διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων, αφετέρου το μόνιμο οικονομικό πρόβλημα των ομάδων μας που προκαλούν οι συνεχείς μετακινήσεις στην Κεφαλονιά και τα έξοδα τέλεσης αγώνων εντός έδρας επιδεινώθηκε, καθώς λόγω των υγειονομικών προβλημάτων τις 2 τελευταίες χρονιές οι εκδηλώσεις που έδιναν πόρους στα σωματεία μας δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν. Αυτά ήρθαν να προστεθούν σε μια ήδη πολύπλοκη διαδικασία γραφειοκρατίας και ευθύνης που πρέπει να τηρείται από τα σωματεία.
Παρά τη θέλησή μας για συμμετοχή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΕΠΣΚΙ και την όποια προσπάθεια κάναμε, υπολογίζοντας το κόστος, τους τρόπους να βρούμε πόρους, αλλά και τις διαδικασίες τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αυτό δεν ήταν δυνατό. Τα δύο σωματεία του νησιού, έχοντας κοινή βούληση απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εξετάσαμε από κοινού όλες τις πιθανές επιλογές και λύσεις. Παρόλα αυτά, καταλήξαμε με μεγάλη μας θλίψη στο συμπέρασμα ότι φέτος δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες συμμετοχής στις διοργανώσεις της ΕΠΣΚΙ.
Ωστόσο, η φετινή απουσία μας από το πρωτάθλημα και το κύπελλο του Νομού αποτελεί το έναυσμα για μία νέα εποχή στα ποδοσφαιρικά και γενικώς αθλητικά δρώμενα της Ιθάκης. Το ποδόσφαιρο του νησιού μας, παρά τα όσα θετικά και αξιέπαινα έχει να επιδείξει σε επίπεδο παιδικών ομάδων τα τελευταία χρόνια, φθίνει. Το μέλλον του είναι από αβέβαιο μέχρι δυσοίωνο.
Μέσα σε αυτό το πνεύμα αμοιβαιότητας και συνεργασίας η απόφαση που πάρθηκε από τα ΔΣ είναι να μην χαθεί μέρα και άμεσα ξεκινάμε τη συνεργασία ώστε να αποκτήσει το νησί μας το ποδόσφαιρο, τις δομές και το επίπεδο που του αξίζει. Το ποδόσφαιρο που αξίζει στα παιδιά μας. Μακριά από έριδες, και πάντα με εμπιστοσύνη και με σεβασμό στην ιστορία των σωματείων και σε όσα έχουν προσφέρει αυτά σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο. Αμφότερα αποτελούν σημεία αναφοράς τόσο στη Βόρεια όσο και στη Νότια Ιθάκη, για αυτό και η συνέχειά τους πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζει ότι το ποδόσφαιρο στην Ιθάκη θα ξεφύγει από τη φθορά, με τα δύο σωματεία μας σε μια αξιέπαινη συνεργασία-προσπάθεια για το μέλλον της νεολαίας και της κοινωνίας μας. Το παρελθόν έχει δείξει ότι η συνεργασία ανάμεσα στα δύο σωματεία μας έφερε πάντα θετικά αποτελέσματα (π.χ. Κ12 Πρωταθλήτρια 2019).

Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ Ιθάκης
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed