Σπύρος Γαλιατσάτος: «Η κα Κράτσα και “τα φουλάρια του Καποδίστρια”, ο πολιτικός πολιτισμός που έμαθε η Περιφερειάρχης στο Στρασβούργο»

Εξεμάνη η Περιφερειάρχης μας κ. Τσαγκαροπούλου- Κράτσα διότι στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο είχα το θάρρος – «θράσος» να υπενθυμίσω ότι ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος με δημόσια δήλωση του προς την Δ’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων ξεκαθάρισε ότι «αρνείται να μισθοδοτηθεί και να αγγίξει το Δημόσιο οβολό, εφόσον η προσωπική του περιουσία του επαρκούσε για να ζήσει και εφόσον η πατρίδα ήταν γεμάτη με ανθρώπους βυθισμένους εις πενία».
Υπό το πρίσμα αυτό και πάντα με γνώμονα το σεβασμό στις παρακαταθήκες του μεγάλου Έλληνα κατέστησα σαφές ότι θα ψηφίσω υπέρ των δαπανών για πολιτιστική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας» υπό τον όρο ότι στο χώρο της εκδήλωσης θα τεθεί σαν προμετωπίδα η ανωτέρω δήλωση του τιμώμενου ανδρός για να υπενθυμίσει σε όλους μας πώς ακριβώς πρέπει να πορευόμαστε κατά τη διαχείριση των Δημοσίων Οικονομικών. Η απλή αυτή προϋπόθεση που έθεσα εξόργισε την Περιφερειάρχη Τσαγκαροπούλου-Κράτσα, η οποία παρεκτράπη σε ένα ακατανόητο λογύδριο και σε μία προσωπική επίθεση άνευ αντικειμένου εις βάρος μου δεικνύοντας ότι παρότι παρέμεινε χρόνια στο Στρασβούργο, εντούτοις ουδέν έμαθε από τον πολιτικό πολιτισμό και την κουλτούρα διαλόγου που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι άραγε φοβήθηκε η κα Τσαγκαροπούλου Κράτσα; Μήπως όσοι διάβαζαν την επιγραφή έκαναν τις απαραίτητες συγκρίσεις με τη δική της διαχείριση αγοράς φουλαριών από το Δημόσιο κορβανά; Και ο Καποδίστριας ως πραγματικός ευγενής της εποχής του φορούσε φουλάρια με τη μόνη διαφορά ότι αυτός τα πλήρωνε από την τσέπη του. Περαστικά σας κα Τσαγκαροπούλου Κράτσα και σας αφήνω στη δημόσια κρίση όσων τουλάχιστον μπορούν να αντιληφθούν το χάος που χωρίζει το πολιτικό ήθος προσώπων και εποχών.

Σπύρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός Σύμβουλος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed