Τον πρώτο νεκρό μετράει η Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή του Ηρακλείου, τον καταπλάκωσε η οροφή εκκλησίας

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα από την Κρήτη, αφού πριν από λίγο καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, όταν τον καταπλάκωσε η οροφή εκκλησίας η οποία κατέρρευσε από το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου των 5,8 Ρίχτερ.
Πέρα από τον νεκρό συμπολίτη μας, απεγκλωβίστηκε άλλος ένας άνδρας ελαφρά τραυματισμένος στο χωριό Πατσίδερος του Ηρακλείου. Την ώρα του σεισμού ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στους δρόμους. Βράχια έπεσαν στον δρόμο, ένα παλιό κτίριο έχει καταρρεύσει ενώ σοβάδες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει. Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους δυο επιβαίνοντες. Μεταφέρθηκαν άμεσα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Η διυπουργική ομάδα των φυσικών καταστροφών (υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης) έχει κινητοποιηθεί και παρακολουθεί τον σεισμό στην Κρήτη. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από το σεισμό. Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων.
«Είναι ένας σεισμός της τάξης του 6 ο οποίος έγινε πριν λίγη ώρα στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου αν θυμάστε εκεί είχαμε σεισμική δραστηριότητα όλο το καλοκαίρι με μικρούς όμως σεισμούς», δήλωσε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος. Και συνέχισε: «Αυτός ήταν ένας μεγάλος σεισμός. Είναι πολύ απίθανο τώρα να γίνει και άλλος ισχυρός σεισμός όμως είμαι σίγουρος με τα μέχρι τώρα στοιχεία μιλάμε για έναν δύσκολο σεισμό αν σκεφτεί κανείς ότι ήδη οι μικροί σεισμοί είχαν προκαλέσει βλάβη στην περιοχή πόσο μάλλον αυτός που είναι ισχυρός. Είναι πολύ σοβαρός ο σεισμός και δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχουμε. Η προσοχή πρέπει να δοθεί στο τι έχει γίνει στην περιοχή και στα χωριά της περιοχής. Θέλει προσοχή στα κτίρια να μην κατοικηθούν προτού ελεγχθούν και κλείσει η όλη η ιστορία. Τέτοιοι σεισμοί συνήθως έχουν μεγάλες επιπτώσεις. Τέτοιου μεγέθους σεισμός είναι απίθανο να γίνει αλλά μετασεισμούς πολλούς θα έχουμε τις επόμενες ώρες για αυτό πρέπει ο κόσμος να μην μείνει μέσα στα σπίτια».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed