Ε.Α.Σ.: Δεν προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ σε ντόπιους κτηνοτρόφους αν η πυρκαγιά αποδειχθεί ότι ήταν εμπρησμός

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) και συγκεκριμένα το άρθρο 2 για τους ασφαλιζόμενους κινδύνους, “η υποχρεωτική ασφάλιση περιλαμβάνει τις ζημιές, που προκαλούνται στο ζωικό κεφάλαιο από τους παρακάτω ασφαλιζόμενους κινδύνους (ζημιογόνα αίτια):
α. Φυσικοί κίνδυνοι: χαλάζι, υπερβολικό ψύχος, χιόνι, ανεμοθύελλα, πλημμύρα, καύσωνας, κεραυνός, άγρια ζώα, σεισμός, κατολίσθηση, καθίζηση, πυρκαγιά από ανωτέρα βία….”. Στο άρθρο 3 ορίζεται τι εστί “πυρκαγιά από ανωτέρα βία”, ως κίνδυνος που καλύπτεται από τον Κανονισμό: “η πυρκαγιά από αίτια που είναι αδύνατο να προβλεφθούν από τον άνθρωπο ή να παρεμποδισθεί η εκδήλωση και επέκτασή της, όση επιμέλεια και αν επιδείξει, με συνέπεια τη ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο”. Κοντολογίς στην περίπτωση που οι πυρκαγιές στην περιοχή αποδοθούν σε εμπρησμό, δεν προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης.

Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed