Συνάντηση του Βουλευτή μας με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη

Συναντήθηκα σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, στον οποίο και ευχήθηκα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Συζητήσαμε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου σε νομοθετικό επίπεδο, τη διαχείριση της πανδημίας και όλα τα θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
Σχετικά με το νοσοκομείο Αργοστολίου συμφωνήσαμε ότι παρά τα εμπόδια που θέτει η πανδημία, η λειτουργία του έχει βελτιωθεί και το επικουρικό προσωπικό έχει αυξηθεί σημαντικά, με προσωπικό 96 επιπλέον ατόμων σε σχέση με το 2019.
Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για το κρίσιμο πρόβλημα αδυναμίας προσέλκυσης παθολόγων και αναισθησιολόγων. Υπέβαλλα αίτημα οι αποσπάσεις που γίνονται από την 6η ΥΠΕ να είναι μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις από μόνιμους ιατρούς.
Μιλήσαμε επίσης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία των Δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου να θεσμοθετήσουν κίνητρα για την προσέλκυση Ιατρών στα νοσοκομεία της Κεφαλονιάς και συζητήσαμε με ποιο τρόπο η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου μπορεί να ενισχύσει σε σταθερή βάση και να δώσει προοπτική στα νησιωτικά νοσοκομεία.
Ανέλυσα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να λειτουργήσει η ΜΕΘ, κατόπιν συνεργασίας των υπηρεσιών του Υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου. Ο κ. Υπουργός επέδειξε επαυξημένο ενδιαφέρον για το ζήτημα και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά προκειμένου η ΜΕΘ στη Κεφαλονιά να λειτουργήσει.
Οι ανάγκες αφορούν πρωτίστως την εξυπηρέτηση των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αλλά και του αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών για 6 μήνες κάθε χρόνο.
Τέλος συζητήσαμε το θέμα των υποδομών. Καθώς το νοσοκομείο Αργοστολίου δεν έχει συντηρηθεί ποτέ κτιριολογικά και έχει εμφανείς φθορές από το σεισμό του 2014. Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό ότι κατόπιν και της αυτοψίας της ΚΤΥΠ, είναι κρίσιμη η ένταξη του μεγάλου έργου κτιριολογικής αποκατάστασης στο Ταμείο Ανάκαμψης. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πρέπει να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία αυτής της προσπάθειας.
Σχετικά με το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και αποστείρωσης, μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή του ΦΠΑ, η δωρεά του Κληροδοτήματος Βεργωτή αξιοποιείται στο σύνολό της. Είναι σε εξέλιξη οι αδειοδοτήσεις για την κατασκευή του έργου.
Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη για το ειλικρινές ενδιαφέρον που επέδειξε ώστε τα ζητήματα που αφορούν στον Νομό μας να επιλυθούν. Με τον Θάνο Πλεύρη είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε μια εξαιρετική συνεργασία ως βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.
Με την ιδιότητά του πλέον ως Υπουργού Υγείας, είμαι βέβαιος πως θα σταθεί αρωγός στα ζητήματα που ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του αναπτύσσω και αφορούν στον τομέα αρμοδιότητάς του.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed