Η αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου μας εξουθενώθηκε εργασιακά, δέχθηκε εκβιαστικά εντέλλεσθε και «φωτογραφήθηκε» από τον Βουλευτή μας

Το Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. για μια ακόμη φορά αναγκάζεται να τοποθετηθεί σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς, αφού ακόμη και εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε και να προβλέψουμε την καταιγίδα αρνητικών ειδήσεων που συνεχώς δημιουργούνται.
Αναφερόμαστε προφανώς στην παραίτηση και της τελευταίας μόνιμης αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο. Αφού αφέθηκε μόνη της για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού εξουθενώθηκε εργασιακά με τα συνεχόμενα και εκβιαστικά εντέλλεσθε, αφού ελέγχθηκε με αποστολή κλιμάκιου κατ΄οίκον διότι τόλμησε να αρρωστήσει και να πάρει αναρρωτική άδεια, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά και προδήλως υποτιμητικό και αφού εν συνεχεία κατέρρευσε εν ώρα υπηρεσίας, ήρθε και σαν κερασάκι στην τούρτα η δημόσια φωτογραφική στοχοποίησή της μέσω συνεντεύξεως του βουλευτή Καππάτου (COSMOS 96,5 – 9/9/21 ), αναφέροντας ότι «υπάρχει κάποια παθογένεια, την οποία πρέπει να την αντιληφθούμε για το καλό του Νοσοκομείου» και ότι υπήρξε «δημιουργία τρομολαγνείας» ή «διαμαρτυρίες εν είδει ευχαριστηρίου», στοχοποιώντας φωτογραφικά και έτερο γιατρό, σε μια προσπάθεια να αποποιηθούν οι απολύτως υπεύθυνοι τις βαρύτατες ευθύνες τους. Έτσι καταφέραμε να μείνουμε με 0 μόνιμους παθολόγους και 0 μόνιμους αναισθησιολόγους!
Επισημαίνουμε βέβαια ότι και άλλοι γιατροί βρίσκονται στα πρόθυρα της παραίτησης λόγω εργασιακής εξουθένωσης, έλλειψης προοπτικής, απειλών, εργασιακού εκφοβισμού, άδικης στοχοποίησης. Επιπροσθέτως δεν θα εκπλήξει κανέναν φυσικά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως προετοιμασία για την αντικατάσταση της διευθύντριας του μικροβιολογικού εργαστηρίου που συνταξιοδοτείται, με αποτέλεσμα να μείνουμε με μόλις έναν βιοπαθολόγο. Η απάντηση της οργανωμένης πολιτείας είναι η προσπάθεια να ανευρεθούν ιατροί με μπλοκάκι για να καλύψουν πρόχειρα κάποια κενά ή να εξαναγκασθούν ιατροί από άλλες δομές να έρθουν για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα και παρά την θέληση τους. Αφού διέλυσαν παντελώς την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για την διάλυση και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης! Απαιτούμε άμεση προκήρυξη μόνιμων ή επικουρικών επί τριετία σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις ιατρών και συγκεκριμένα : 2 θέσεις γυναικολόγων , 1 θέση γενικού χειρούργου,1 θέση πνευμονολόγου, 2 θέσεις μικροβιολόγων , 1 θέση καρδιολόγου παράλληλα με τις θέσεις των αναισθησιολόγων και των παθολόγων που ήδη τρέχουν.

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed