Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκπαιδευτικοί δίνουν μαθήματα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας

«Παράνομη και καταχρηστική», δηλαδή… βλαβερή για την κοινωνία, χαρακτήρισε το δικαστήριο την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση, με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ.
Έτσι έχουν επιβάλλει στα Δικαστήρια οι αντεργατικοί και απεργοκτόνοι νόμοι της ΝΔ και ειδικά ο νόμος- έκτρωμα Χατζηδάκη, που η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα καταργήσει. Οι εκπαιδευτικοί μας με τους αγώνες τους για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης δίνουν σε όλη την κοινωνία μαθήματα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Τα τεράστια ποσοστά συμμετοχής, έχουν πανικοβάλει την κυβέρνηση και ενώνουν τη μεγάλη μάζα των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Γι αυτό καταφεύγει στην τρομοκρατία, στις δικαστικές απαγορεύσεις και στην αστυνομική βία.
Στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας μας θυμίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργούν, αρκεί η απεργία τους «να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων». Πρόκειται για ακραία προκλητική και αντιδημοκρατική δήλωση, αντάξια μιας υπουργού μιας κυβέρνησης- θερμοκήπιο ακροδεξιών αντιλήψεων και πρακτικών. Μετά από δύο αιώνες αγώνων των εργαζομένων για καλύτερη ζωή και καλύτερες συνθήκες εργασίας, που δόθηκαν και κερδήθηκαν -συχνά με αίμα- ανατρέποντας νόμους και ρυθμίσεις κυβερνήσεων, η υπουργός Παιδείας έρχεται να πει ότι οι απεργίες δεν πρέπει να στρέφονται κατά… νόμων της κυβέρνησής της! Τι ήθη, τι καιροί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!
Η υπουργός αντί να «αξιολογήσει» την γενικευμένη αντίθεση των εκπαιδευτικών στην υποβάθμιση του διδακτικού έργου και του μορφωτικού ρόλου του σχολείου, τα αποτελέσματα των κενών πανεπιστημιακών εδράνων με την ΕΒΕ, την υγειονομική ανασφάλεια στα σχολεία ανοίγει ένα ακόμα μέτωπο με τον εκπαιδευτικό κόσμο. Μετά από αυτές τις προκλήσεις, γίνεται φανερό ότι για μια ακόμη φορά στην ιστορία του το εκπαιδευτικό κίνημα αγωνίζεται όχι απλώς για τα δίκαια αιτήματα του, αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία. Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργία, ήταν η πρέπουσα απάντηση στην αντιεκπαιδευτική, προκλητική και ανιστόρητη κυβερνητική πολιτική. Παραθέτουμε επίσης για ενημέρωση το Μήνυμα προς τους γονείς για στήριξη της απεργίας των εκπαιδευτικών που έστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων:
Ξέρεις γονιέ πως η υπουργός Παιδείας δημόσια κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς για τα κενά των σχολείων επειδή γεννάνε ή αρρωσταίνουν; Ξέρεις πως υπάρχουν 6.000 κενά ακόμη και παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη; Ξέρεις πως δεν ήμουν υποχρεωμένη να κάνω WebEx από το σπίτι μου με τα δικά μου τεχνικά μέσα μην παίρνοντας άδεια ειδικού σκοπού έχοντας άλλα 2 και 3 παιδιά στο ίδιο σπίτι;
Ξέρεις γονιέ πως πλέον τα σχολεία θα μετατραπούν σε κυνηγότοπους χορηγών για να λειτουργήσουν;
Ξέρεις γονιέ πως με την επικείμενη αξιολόγηση τα σχολεία θα κατηγοριοποιηθουν σε “καλά” και “κακά” και θα προκύψουν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των παιδιών; Ξέρεις πώς θα γίνονται εξετάσεις από τη Στ Δημοτικού;
Ξέρεις γονιέ πως τα “καλά” σχολεία θα στελεχωθούν με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό και θα εξασφαλίσουν από τις επιχορηγήσεις τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ενώ τα “κακά” σχολεία θα κινδυνεύουν με λουκέτο;
Ξέρεις γονιέ πως το σχολείο της γειτονιάς σου μπορεί να χαρακτηριστεί “κακό” κι εσύ να χρειαστεί να ψάξεις ένα “καλό” πιο μακριά ή να συμβιβαστείς με το ότι το παιδί σου παραμένει αναγκαστικά στο “κακό”;
Να ξέρεις γονιέ πως δε φοβάμαι να αξιολογηθώ από τεμπελιά ή ανεπάρκεια όπως θα ακούσεις στα κανάλια. Αξιολογούμαι καθημερινά από τους μαθητές μου.Να ξερεις οτι θα αξιολογηθω από κάποιον που δεν έχει εμπειρία διδασκαλίας σε τάξη αλλά έχει γνωστό τον άλλο δάσκαλο που συμπαθεί περισσότερο. Σε αντίθεση με την αξιολόγηση σε σχολεία του εξωτερικού που έχουν τα βασικά τους θέματα λυμένα και η αξιολόγηση γίνεται μόνο για βελτίωση συνθηκών και πρόσληψη έξτρα προσωπικού αντί για απολύσεις, διακρίσεις και κλείσιμο σχολείων.
Να ξέρεις γονιέ πως εξεγείρομαι σε όλα αυτά για τα παιδιά, για μένα και για σένα. Να ξέρεις πως εκτός από εκπαιδευτικός είμαι και εγώ γονιός!!! Και ζητώ ολιγομελή τμήματα, με μέτρα προστασίας ουσιαστικά κατά της πανδημίας, με μαθήματα που προωθούν τον αλληλοσεβασμό και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.
Να ξέρεις ακόμη πως είναι πρωτοπόρα παγκοσμιως η κινηση της δικομανούς υπουργού Παιδείας να κάνει αγωγή σε όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου!
Να ξέρεις γονιέ πως τη Δευτέρα 11/10 απεργώ και σε χρειάζομαι μαζί μου για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή μου!

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed