Σπουδαστές ΑΕΝΙΝ: «Είδαμε τον χάρο με τα μάτια μας, μας επιτέθηκαν με καδρόνια και πέτρες, τρεις συμφοιτητές μας τραυματίστηκαν από την επίθεση»

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Αργοστόλι αυτές τις ημέρες, έχοντας κατατάξει την πρωτεύουσα του νησιού μας δίπλα στο… Σικάγο της δεκαετίας του 1930 όπου τα καδρόνια, οι λοστοί και τα όπλα είχαν τον πρώτο λόγο.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού τα ξημερώματα της Τρίτης, αλλά και της Τετάρτης, όπου τα επεισόδια έγιναν ακόμη πιο σοβαρά, αφού είχαμε και χρήση όπλου από τον φύλακα λιμενικό, προκειμένου να προστατεύσει τις ζωές των σπουδαστών, των καθηγητών και του διευθυντή. «Είδαμε τον χάρο με τα μάτια μας, μας επιτέθηκαν με καδρόνια και πέτρες», μας ανέφεραν φοιτητές της Σχολής που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και συνέχισαν: «Η ζωή μας έχει γίνει κόλαση τις τελευταίες ημέρες. Περιθωριακά άτομα (Ρομά, Αλβανοί, αλλά και ντόπιοι) δημιουργούν μεγάλη φασαρία στο Περιβολάκι και όταν διαμαρτυρηθήκαμε αυτοί μας πετούσαν πέτρες και καδρόνια. Χθες το βράδυ η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, αφού πάνω από 50 άτομα έκαναν επίθεση στην Σχολή, πέρασαν στον προαύλιο χώρο και τα καδρόνια και οι πέτρες έπεφταν πάνω στα κεφάλια μας. Ο διευθυντής μας, στην προσπάθειά του να μας προστατεύσει τραυματίστηκε, όπως τραυματίστηκαν και τρεις συμφοιτητές μας. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε απώλεια ζωής και χάρη στην ψυχραιμία του φύλακα, που χρησιμοποίησε το όπλο του, γλιτώσαμε τα χειρότερα. Δεν πάει άλλο με αυτή την ιστορία, κάτι πρέπει να γίνει. Αρχίζουμε και ανησυχούμε πλέον, αφού τα περιθωριακά αυτά άτομα μπορεί να μας επιτεθούν στον δρόμο ακόμη και μέρα μεσημέρι. Κάτι πρέπει να γίνει, οι υπεύθυνοι να λάβουν τα μέτρα τους…».
Σημείωση: Η Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό αν δεν κόψει αυτή την βεντέτα τώρα από τη ρίζα, ενδεχομένως να μην έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed