Δεν την… άκουσε δυνατά την κακοκαιρία «Μπάλλος» η Κεφαλονιά, την… πλήρωσε η Ιθάκη, που μετρά τις πληγές της από το πέρασμά του

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από την Ιθάκη. «Η κακοκαιρία διέλυσε την Ιθάκη. Καταγράψαμε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο Δήμαρχος του νησιού, Διονύσης Στανίτσας και συνέχισε:
«Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Τώρα δεν βρέχει. Συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν σε περίπτωση που έχουμε δεύτερη νεροποντή. Οι πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές, έκαναν ό,τι καλύτερα μπορούσαν. Έχουμε ρεύμα και τηλέφωνα. Αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαμε πάθει με τον Ιανό. Κατέβηκε όλο το βουνό, ερχόταν νερό από όλες τις μεριές. Υπάρχει λάσπη παντού. Αν δεν είχαμε σπάσει τα πεζοδρόμια και τα μουράγια θα είχαμε χάσει κόσμο. Δεν έχουμε αέρα. Εχτές επικοινώνησα με τον κ. Πέτσα και ζήτησα να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή έχει ηρεμήσει η κατάσταση». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Έπαρχος Ιθάκης, Θανάσης Λιβιτσάνης, που συμπλήρωσε: «Μετά από 13 μήνες καταστρέφεται πάλι το νησί. Γκρεμίσαμε τα μουράγια για να φύγει το νερό και η θάλασσα έγινε ένα με τον δρόμο. Στο Βαθύ έριξε 313 χιλιοστά βροχής ανά στρέμμα σε 9 ώρες. Είναι το διπλό νερό που έριξε από κάθε άλλη περιοχή στη χώρα. Δεν υπάρχουν ζημιές στις υποδομές όπως με τον Ιανό πέρυσι, αλλά υπάρχουν φοβερές ζημιές στους ιδιώτες και τους επαγγελματίες. Όλα τα μαγαζιά του παραλιακού δρόμου έχουν πλημμυρίσει».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed