Με κάθε επισημότητα και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα η Κεφαλονιά γιόρτασε τον Προστάτης της, Άγιο Γεράσιμο, παρουσία τριών Μητροπολιτών

Διανύουμε το δεύτερο έτος της πανδημίας, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε πολλούς Κεφαλλονίτες, αλλά και επισκέπτες του νησιού μας να τιμήσουν τον Πολιούχο μας Άγιο Γεράσιμο με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Ομαλά.
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα κλήρος και λαός βρέθηκαν σήμερα στη Μονή του Αγίου Γερασίμου, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, έχοντας δίπλα του τον νέο Μητροπολίτη Καστοριάς και συμπολίτη μας, κ.κ. Καλλίνικο και φυσικά τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Αραβώσης και φυσικά ο Βουλευτής του Νομού μας, Παναγής Καππάτος. Παρόντες ήταν ακόμη ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Δήμαρχος της Σερβικής πόλης Σάμπατς, Αλεξάντερ Πάιτς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ένας Αντιδήμαρχός του. Ήταν εκεί επίσης Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αργοστολίου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πρωτεύουσας και οι αρχηγοί της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Για ακόμη μια χρονιά δεν πραγματοποιήθηκε η λειτανία προς τον πλάτανο του Αγίου, αφού ο κορωναϊός μας κρατάει ακόμη μακριά από τέτοιες δραστηριότητες. Το Σκήνωμα του Αγίου βρήκε μέχρι την εξώπορτα της μεγάλης εκκλησίας, όπου και εψάλλη δέηση για όλους εκείνους που λόγω των μέτρων δεν κατάφεραν να μπουν στον Ναό. Πάντως, ο κόσμος φέτος ήταν περισσότερος από την αντίστοιχη περσινή ημέρα, ίσως και να ξεπέρασε τους προσκυνητές του περασμένου Αυγούστου. Ας ελπίσουμε του χρόνου όλα να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να γιορτάσουμε τον Άγιό μας όπως ταιριάζει στην περίπτωση. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, χρόνια πολλά στο νησί μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed