Πόλεμος Γεράσιμου Παπαναστασάτου και Αριστοτέλη Μπατιστάτου για τα 3 εκ. ευρώ του Γηροκομείου, βγήκαν τα μαχαίρια με το αίμα να ρέει άφθονο

Τεράστια αντιπαράθεση προκλήθηκε σήμερα μεταξύ του π. προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, Γεράσιμου Παπαναστασάτου με τον αντιπρόεδρο του Γηροκομείου Αργοστολίου, Αριστοτέλη Μπατιστάτου, με φόντο τα 3 εκ. ευρώ του Ιδρύματος.

Η ανακοίνωση Παπαναστασάτου
Προφανώς για την πολιτική παρέα του Θεόφιλου Μιχαλάτου το Δημοτικό χρήμα είναι κάτι σαν λάφυρο των εκλογών , που μπορούν να το διαχειρίζονται κατά το ΔΟΚΟΥΝ! Κυρία Άννα Ζαπάντη πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως τα 3.000.00 ευρώ και βάλε του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου ούτε σας ανήκουν ούτε τα δουλέψατε ούτε τα βρήκατε από τον πατέρα σας , αλλά έχετε νομική υποχρέωση (Τι σας λέω τώρα) να τα διαχειρίζεστε βάσει των Νόμων της Ελληνικής Πολιτείας. Αυτά που λέτε πως δήθεν το Ελληνικό Κράτος θα αρπάξει ή θα υπεξαιρέσει τα χρήματα του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου εάν τα βάλετε στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος που επιβάλει η νομοθεσία για λόγους προστασίας του Δημοτικού χρήματος είναι αστειότητες και δημιουργούν έντονους προβληματισμούς στους σκεπτόμενους πολίτες. Το Κράτος θέλει απλά να ελέγχει την διαχείριση των χρημάτων ώστε να μην παρατηρηθούν περίεργα φαινόμενα όπως στο παρελθόν όταν πχ τα λεφτά του Γηροκομείου Αργοστολίου παίχτηκαν στο χρηματιστήριο και ουδέν πρόβλημα θα υπάρχει στην διαχείριση των χρημάτων ή τη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου όπως παραπλανητικά αναφέρετε σε δημόσιες δηλώσεις σας. Δεν ξέρουμε εάν η καθυστέρηση στην επιβολή των κυρώσεων εις βάρος σας, λόγω της γνωστής παθογένειας του συστήματος, σας έχει αποθρασύνει, ως δικηγόρος όμως σας λέω ότι στο τέλος πάντα ο νόμος κερδίζει.
Υ.Γ. Αντιλαμβάνομαι ότι προφανώς για εσάς οι νόμοι είναι πάντα μια λεπτομέρεια, όμως σας υπενθυμίζω παράλληλα ότι ηδιαρροή φωτογραφιών στο ιδιόκτητο site του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου “in Kefalonia” και δη τροφίμων που πρόδηλα έχουν θέματα αντίληψης της πραγματικότητας, αποτελεί χονδροειδή παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και θέτει σε σοβαρούς κινδύνους τους τροφίμους. Ειλικρινά δεν θα το ξαναπώ!

Γεράσιμος Παπαναστασάτος
δικηγόρος, στέλεχος της δημοτικής παράταξης “Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον”

Η απάντηση Μπατιστάτου
Θέματα αντίληψης της πραγματικότητας δεν έχουν οι τρόφιμοι του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου αλλά ο κ. Παπαναστασάτος. Ως εκ τούτου θα τα πω απλά για να τα καταλάβει η κοινωνία, με την ελπίδα να τα καταλάβει και εκείνος. Η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ στην Τράπεζα της Ελλάδος, απολύτως καμία σχέση δεν έχει με την διαφάνεια. Είναι μνημονιακή υποχρέωση για το ρετουσάρισμα του δημοσίου χρέους, επιβλήθηκε όταν δημοτική αρχή ήταν η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», μέλος της οποίας ήταν ή είναι ακόμα και ο ίδιος, δεν μεταφέρθηκαν τότε στην Τράπεζα της Ελλάδος (πολύ σωστά), δεν θα μεταφερθούν και τώρα που θυμήθηκε ο κ. Παπαναστασάτος ότι είναι δικηγόρος. Τα 3.000.000 ευρώ στα οποία αναφέρεται ο κ. Παπαναστασάτος (δεν είναι ευρώ, δολάρια ΗΠΑ είναι) είναι δωρεά οικογένειας ευεργετών της Κεφαλονιάς. Δεν είναι δημοτικά έσοδα όπως για παράδειγμα αυτά του Λιμενικού Ταμείου. Είναι χρήματα τα οποία δόθηκαν από συγκεκριμένους ανθρώπους στον τόπο τους και για συγκεκριμένο λόγο, εν προκειμένω για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου. Αυτά τα χρήματα από την ημέρα που παρελήφθησαν ως δωρεά, από τις εκάστοτε διοικήσεις του Ιδρύματος ακολουθούν την ίδια πορεία και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Ανά έτος και μετά από διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές ανάμεσα στις τέσσερις συστημικές Τράπεζες, κλείνονται με το υψηλότερο επιτόκιο που θα δοθεί και παραμένουν άθικτα.
Δεν έχει ξοδευτεί ούτε ένα δολάριο όλα αυτά τα χρόνια από το κεφάλαιο των δωρητών (και επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής). Με τους τόκους οι οποίοι είναι περίπου 30.000ευρώ τον χρόνο, το Ίδρυμα καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας του (πέραν των εσόδων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ μέσω του οποίου δεχόμαστε τους τροφίμους και της ενοικίασης των ακινήτων του), γιατί όπως γνωρίζει όλη η κοινωνία (ας το μάθει και ο κ. Παπαναστασάτος αν δεν το ξέρει ήδη), οι τρόφιμοι δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα στο Ίδρυμα, όπως επίσης ο Δήμος Αργοστολίου δεν έχει ουδέποτε επιβαρύνει του δημότες του με ένα ευρώ για την επιχορήγηση του. Για να το πω ακόμα πιο απλά, το Ίδρυμα ζει κατά το ένα τρίτο με τους τόκους από αυτά τα χρήματα της δωρεάς. Εν ολίγοις δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ από τον Δήμο, ούτε ένα ευρώ από την Κυβέρνηση. Παλεύουμε καθημερινά για να έχουν οι τρόφιμοι ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης με αμιγώς δικό μας προϋπολογισμό ο οποίος προφανώς ελέγχεται από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας. Αν δεν τα κατάλαβε ο κ. Παπαναστασάτος είμαι σίγουρος ότι τα κατάλαβε η κοινωνία και αυτό είναι το σημαντικό.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed