Απίστευτο μπέρδεμα με το Μουσείο Αργοστολίου, μεγάλες οι ευθύνες της Περιφερειάρχη και αδικαιολόγητη η σιωπή του Δημάρχου Αργοστολίου

Μπήκαμε στον όγδοο χρόνο από τότε που δεν λειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου και κανενός υπευθύνου-ανευθύνου δεν ιδρώνει το αυτί για την απερίγραπτη αυτή κατάσταση που διάγει ο πολιτισμός του νησιού μας.
Πρώτα το Υπουργείο, μετά οι Μελέτες, στη συνέχεια η Αρχαιολογική Υπηρεσία, μετά ο Δήμος Κεφαλονιάς και Αργοστολίου (πολεοδομία) μετά πάλι η Αρχαιολογική Υπηρεσία και τώρα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στην Κέρκυρα είναι υπόλογοι γι΄αυτό το πολιτιστικό έγκλημα στην Κεφαλονιά. Σχεδόν οκτώ χρόνια, όταν οι Κινέζοι έχτισαν Νοσοκομείο έντεκα ορόφων σε 18 ημέρες για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς από κορωναϊό. Εντάξει, στην Ελλάδα βρισκόμαστε θα μου πείτε, αλλά όλα έχουν και ένα όριο και η νοημοσύνη μας δεν πρέπει να υποτιμάται τόσο πολύ. Από τον Φεβρουάριο του 2014 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η γραφιοκρατική διαδικασία για την έγκριση αλλαγής του Ρυμοτομικού Σχεδίου και των Όρων Δόμησης στο χώρο του Μουσείο. Ο φάκελος έχει μεταβιβαστεί στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Κέρκυρας και εκεί… ξεκουράζεται. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα, που δεν έχει αφήσει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που να μην έχει επισκεφτεί τον τελευταίο καιρό, αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρου Τραυλού, που δεν βάζει… γκάζια στην κα Κράτσα για να τελειώσει επιτέλους η υπόθεση Μουσείο Αργοστολίου. Ωστόσο, το καμπανάκι πρέπει να το χτυπήσουμε και στον Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο οποίος μπορεί να μην έχει την ουσιαστική ευθύνη, αλλά δεν… ενοχλεί κιόλας την κα Κράτσα, αλλά και τον κ. Τραυλό. Αντίθετα «σκίζεται» για το Μουσείο Σκλάβου που θα κοστίζει και 200 χιλ. ευρώ τον χρόνο στους δημότες του. Κύριε Δήμαρχε, δεν είναι αποπαίδι το Αρχαιολογικό Μουσείο, είναι η ζωντανή ιστορία της Κεφαλονιάς και θα πρέπει όχι απλά να βάλετε… γκάζια, αλλά να απαιτήσετε εντός μικρού χρονικού διαστήματος το Μουσείο να έχει ολοκληρωθεί για να μπορεί να δεχθεί κόσμο την επόμενη τουριστική περίοδο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed