Χαμένος στην… μετάφραση στο θέμα του Νοσοκομείου ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος, έσωσε την παρτίδα ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος

Άλλη μια συζήτηση ήταν και πάει αυτή που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο για το Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ένα Συμβούλιο που προκάλεσαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Σώματος ο Νίκος Ανουσάκης και ο Νίκος Παπαδάτος.
Για ακόμη μια φορά… παρέλασαν οι γνωστοί άγνωστοι από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, για ακόμη μια φορά υπήρχε η παραδοχή ότι η Υγεία στην Κεφαλονιά νοσεί, για ακόμη μια φορά ακούστηκαν πολλές αλήθειες, αλλά και αρκετά ψέμματα για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο Νοσοκομείο Αργοστολίου όσο και στο Μαντζαβινάτειο στο Ληξούρι. Όλοι είπαν την γνώμη τους, όλοι ανέφεραν τις παθογένειες του συστήματος, αρκετοί έκαναν πως δεν ξέρουν ή δεν άκουσαν, κάποιοι κρύφτηκαν, κάποιοι διάβασαν το χαρτί που είχε έρθει κατευθείαν από το κόμμα και κάποιοι άλλοι χάθηκαν στην… μετάφραση, όπως ο Βουλευτής μας, Παναγής Καππάτος, που σε μεγάλο μέρος της κουραστικής ομιλίας του φαινόταν ότι ήταν Βουλευτής της αντιπολίτευσης και όχι στέλεχος της κυβέρνησης, όχι αυτός που τοποθέτησε τους δύο τελευταίους διοικητές και υποδιοικητές στο Νοσοκομείο. Ο κ. Καππάτος αρκέστηκε, μέσα σε όλα τα ακαταλαβίστηκα που έλεγε, να μας πει ότι η λειτουργεία του Νοσοκομείου Αργοστολίου κρέμεται από μια κλωστή και πως η επισκευή του και η αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο θα αντληθούν χρήματα, αφού έχει… πληροφορίες από τον αρμόδιο Υπουργό.
Δεν δικαιολόγησε ουσιαστικά γιατί δεν έρχονται γιατροί, δεν μας είπε γιατί δεν έχει αγοραστεί ένα μηχάνημα στο Νοσοκομείο από το κράτος από το 2009, δεν μας είπε για τα διάφορα τραγελαφικά συμβαίνουν όταν κάποιος γιατρός βρει τον δρόμο και έρθει στην Κεφαλονιά, γενικά δεν μας είπε σχεδόν τίποτε. Δεν μας είπε γιατί δεν προκηρύσει όλες τις άδειες οργανικές θέσεις των γιατρών, αλλά το κάνει μία-μία ή δύο-δύο. Έμεινε στα ευχαριστήρια προς τον διοικητή που έχει διορίσει ο ίδιος και κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο ευχαρίστησε και τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο. Ήταν μια τοποθέτηση κάτω του μετρίου, ενώ κάποια στιγμή έφησε αιχμές προς τον Ιατρικό Σύλλογο και την πρόεδρό του, πράγμα που στη συνέχεια διευκρίνησε, με την κα Σοφία Ζαφειράτου να μην θέλει να δώσει συνέχεια, ενώ κατηγόρησε και τα τοπικά ΜΜΕ που όπως είπε κάνουν αρνητική διαφήμιση προβάλλωντας τα προβλήματα του Νοσοκομείου. ο μόνο που κατάφερε ήταν να εισπράξει το… γλύψιμο στις ομιλίες που έκαναν οι Δήμαρχοι Σάμης και Ληξουρίου, Γεράσιμος Μονιάς και Γιώργος Κατσιβέλης, αλλά και του πρώην Αντιδημάρχου, Διονύση Λυκούδη. Ο Αλέξανδρος Παρίσης έκανε αναφορά στην αύξηση του μισθολογίου των γιατρών που θα έρθουν στην Κεφαλονιά, ενώ ο Νίκος Ανουσάκης μίλησε για την διαχρονικότητα του προβλήματος από όλες τις κυβερνήσεις και ζήτησε επιτακτικά συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον Πρωθυπουργό για να λυθεί το ζήτημα.
Νωρίτερα είχαν εκφράσει τις απόψεις τους ο διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Μαρτίνης (συλλάβησε από κείμενο για ένα περίπου λεπτό), η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Σοφία Ζαφειράτου, ο γραμματέας του Συλλόγου, Φώτης Αυγουστάτος, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Κώστας Τσιμάρας και ο αντιπρόεδρος και γιατρός, Γιάννης Φισφής, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, Διονύσης Γαρμπής, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Σπύρος Καμπίτσης και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Λευτέρης Κρητικός. Τον λόγο πήραν και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, που αφού… έκλαψαν πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα, μας είπαν αυτά που είναι γνωστά εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Ωστόσο, την παρτίδα έδειξε να σώζει λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, που κατέβασε προς ψήφιση, μετά από μια μικρή εισαγωγή το ψήφισμα που ακολουθεί και τις προσθήκες που έγιναν πάνω στην κουβέντα. Ευχαρίστησε τους Νίκο Παπαδάτο και Νίκο Ανουσάκη που προκάλεσαν το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και ανέφερε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να επωμιστεί την ευθύνη της Μελέτης που θα χρειαστεί το Νοσοκομείο Αργοστολίου, αν τελικά (όπως είπε νωρίτερα ο Βουλευτής) ενταχθεί η χρηματοδότηση της επισκευής του στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το ψήφισμα ψήφισαν θετικά όλοι οι Σύμβουλοι, πλην του Γιάννη Κουρούκλη από την Λαϊκή Συσπείρωση, αφού το κόμμα δεν είχε προλάβει να συντάξει δική του, που θα αποσταλεί στον πρόεδρο του Δ.Σ. τις προσεχείς ημέρες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed