Ήττα του Αλέξανδρου Παρίση στις εσωκομματικές της Νέας Δημοκρατίας, η ομάδα του πρώην Δημάρχου Κεφαλονιάς δεν κατάφερε να εκλέξει σύνεδρο

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι χθεσινές εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, αφού ουσιαστικά δύο τάσεις μέτρησαν τις δυνάμεις τους και τελικά ο χαμένος της υπόθεσης ήταν ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, αφού οι δικοί του υποψήφιοι δεν τα κατάφεραν.
Η θέση της προέδρου της ΝΟΔΕ είχε κλείσει πριν οι ψηφοφόροι πάνε στις κάλπες, αφού η μοναδική υποψήφιος Γιάννα Κουλουμπή δεν είχε αντίπαλο, μια και αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή ο Μάκης Κεκκάτος. Το ίδιο περίπου συνέβη και στην εκλογή προέδρου στο ΔΗΜΤΟ Αργοστολίου, αφού ο Μάκης Παπαναστασάτος έκανε περίπατο. Εκεί που έγινε μεγάλη μάχη ήταν στην εκλογή των τριών συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται. Μεγάλος χαμένος της υπόθεσης ήταν ο Αλέξανδρος Παρίσης, που δεν κατάφερε να εκλέξει τον… εκλεκτό του, τον Μάκη Κεκκάτο, που κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση στην ψηφοφορία. Η τριάδα που εκλέχθηκε (Ιουλία Γασπαρή, Νίκος Ορτεντζάτος και Θανάσης Κουλουμπής) ανήκουν είτε στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό της ομάδας του Νίκου Ανουσάκη είτε εκλέχθηκαν λόγω ποσόστοσης γυναικών (Ιουλία Γασπαρή). Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κατάφερε να επιβεβαιώσει και στην κάλπη πλέον την δυναμική που έχει αναπτύξει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν μια νίκη που ενδεχομένως να δείχνει και πιο μακριά, δηλαδή στις δημοτικές εκλογές του 2023. Το σίγουρο είναι ότι ο γερο-Γνήσιος δεν κάνει το απόλυτο κουμάντο στην τοπική Νέα Δημοκρατία, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και νέες δυνάμεις έρχονται στο προσκήνιο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed