Κεφαλονιά, Νησί για Όλους προς Λαϊκή Συσπείρωση: Εσείς ως «πρόθυμοι» προσφέρατε τις υπηρεσίες σας στη δημοτική αρχή και σιωπείσατε όλοι μαζί, εκκωφαντικά

Αγαπητοί συνάδελφοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, αυτή τη φορά οφείλουμε να σας υποδείξουμε το λάθος στο οποίο υποπέσατε στην πρόσφατη ανακοίνωσή σας για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το Νοσοκομείο.
Όχι όσον αφορά το χαρακτηρισμό της παράταξής μας -για πολλοστή φορά- ως «παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ». Καταλαβαίνουμε την ανάγκη σας να συνδέσετε τις πολιτικές μας θέσεις με κάποιο κόμμα, καθώς για εσάς ο απλός πολίτης δεν μπορεί να έχει λόγο από μόνος του, αλλά πρέπει να τροφοδοτείται με παγιωμένες κομματικές αντιλήψεις. Δεν σας κατηγορούμε γι’ αυτό – έως εκεί μπορεί να φτάσει η πολιτική σας αντίληψη άλλωστε- και δεν σκοπεύουμε να σας αλλάξουμε άποψη. Το λάθος που θα θέλαμε να σας υποδείξουμε, είναι σε σχέση με το ποιος σιώπησε «εκκωφαντικά». Γιατί η μοναδική τοποθέτηση που εμπεριείχε κάτι περισσότερο από τα τετριμμένα ήταν αυτή της δικής μας παράταξης. Επειδή προφανώς η αναπαραγωγή της κασέτας των τοποθετήσεων του ΚΚΕ στην οποία προβήκατε δεν σας επέτρεψε να ακούσατε την δική μας τοποθέτηση, σας προτρέπουμε να το κάνετε. Είναι μόλις 5 λεπτά και εμπεριέχει όλη την ουσία του προβλήματος.
· Μιλήσαμε για τη μόνιμη υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
· Απαιτήσαμε την επίλυση των προβλημάτων που οδηγούν τους ιατρούς μακριά.
· Απαιτήσαμε να εξασφαλιστούν συνθήκες οι οποίες θα προσελκύσουν νέους ανθρώπους για να στελεχώσουν το νοσοκομείο.
· Προτείναμε άμεσες λύσεις, όπως την προσωρινή στελέχωση του νοσοκομείου με στρατιωτικούς ιατρούς ή την μακροχρόνια απόσπαση ιατρών από άλλες μονάδες.
· Κυρίως όμως, αναδείξαμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο και κάνουν τους γιατρούς να φεύγουν. Το εχθρικό εργασιακό περιβάλλον που τους ωθεί σε παραίτηση, και τη φήμη που συνοδεύει το Γ.Ν.Κ. και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να έρθουν νέοι.
· Ζητήσαμε να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση.
Ειδικά το τελευταίο, στην τοποθέτησή σας -η οποία ακολούθησε τη δική μας- το προσπεράσατε. Προφανώς συμμερίζεστε την αγωνία της δημοτικής αρχής να μην ακουστεί κάτι περισσότερο από τα γνωστά, χιλιοειπωμένα ζητήματα. Εκκωφαντική σιωπή, κύριοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήταν η δική σας. Εσείς ως «πρόθυμοι» προσφέρατε τις υπηρεσίες σας στη δημοτική αρχή και σιωπείσατε όλοι μαζί. Εκκωφαντικά!

Αλέξανδρος Παντελειός, Δημήτρης Κεκκάτος, Διονύσης Τρωϊάνος
Κεφαλονιά, Νησί για Όλους

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed