Έκατσε το φαγητό στο λαιμό του Θεόφιλου, τον… κάρφωσε διαδικτυακά ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, μετά την φωτογράφιση του Δημάρχου με τον Κικίλια

Είναι η πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου μας που διασταυρώνουν τα ξίφη τους, έστω και διαδικτυακά ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο πρώην Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος.
Αιτία ήταν ένα ποστάρισμα στο facebook του Δημάρχου Αργοστολίου, που αναφερόταν στη συμφωνία της JET2 με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, για ακόμη 600.000 αεροπορικές θέσεις για την Ελλάδα το 2022. Ο Δήμαρχος Αργοστολίου πανηγύριζε για αυτή τη συμφωνία, με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα ποστάρισμα στην ανάρτησή του από τον κ. Γαλιατσάτο, που έγραφε τα εξής: «Πράγματι, η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε αντικειμενικά δεδομένα! Προφανώς ελήφθη υπ όψη και η εξαιρετικά “επιτυχημένη” θητεία του υπουργού στο υπουργείο υγείας. Και οπωσδήποτε χρειάζεται κι ένα “καλό λόγο” ο υπουργός για να παίρνει δύναμη να συνεχίσει… Πείτε και κάτι για την Περιφερειάρχη όμως, κρίμα είναι θα ζηλέψει…». Ο Δήμαρχος Αργοστολίου απάντησε ως εξής: «ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ jet2 ΓΙΑ 600000 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022. ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ».
Φυσικά ο πρώην Περιφερειάρχης προχώρησε και άλλο στον διαδικτυακό αυτόν διάλογο γράφοντας τα εξής: «Άποψή μας είναι ότι οι Δήμαρχοι που ταξιδεύουν στις τουριστικές εκθέσεις θα ήταν καλό και ωφέλιμο να μπορούν να ισχυριστούν ότι οι υποδομές των περιοχών τους λειτουργούν ικανοποιητικά. Για παράδειγμα ο Βιολογικός στο Αργοστόλι θα μυρίζει και το 2022, ναι ή όχι; Τα απορρίμματα στην Κεφαλονιά ή την Ιθάκη έχουν την απαιτούμενη φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση; Γι’ αυτά και άλλα πολλά θα πρέπει να μπορούν να δώσουν πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις και όχι να “τρέχουν” πίσω από τους υπουργούς που κάνουν απλώς επικοινωνιακή πολιτική. Και κάτι ακόμη: τι εικόνα διαμορφώνει καποιος για την πολιτική προβολής που ασκείται από τις τοπικές αρχές όταν Περιφέρεια και Δημος Αργοστολιου δεν είναι σε θέση να συμφωνήσουν ούτε πως πρέπει να γράφεται το όνομα Κεφαλονιά; Ας κάνουν λοιπόν οι Δήμαρχοι την αυτοκριτική τους! Η δική μας είναι αποτυπωμένη στην εκπληκτική άνοδο της επισκεψιμότητας στα Ιόνια Νησιά την πενταετία 2015-2019». Το μόνο που απάντησε ο κ. Μιχαλάτος, ευρισκόμενος μάλιστα σε ένα ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο ήταν η παρακάτω: «ΣΥΓΝΩΜΗ ΘΟΔΩΡΗ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ “ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ”. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΨΑΞΕ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ…».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed