«Ύμνος εις την Ελευθερία» στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου υπό την διεύθυνση του συμπατριώτη μας μαέστρου Αγαθάγγελου Γεωργακάτου

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 8.30μμ στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι, το ανδρικό χορωδιακό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ υπό την διεύθυνση του συμπατριώτη μας μαέστρου Αγαθάγγελου Γεωργακάτου θα τραγουδήσει την 3η εκδοχή μελοποίησης από τον Νικόλαο Μάντζαρο, του “Ύμνου εις την Ελευθερίαν” του Διονύσιου Σολωμού σε μια συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Αργοστολίου και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Μια εκδήλωση αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ιδιαίτερη και συγκινητική, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την 25η Μαρτίου 2021, τον Ιούλιο στην πρώτη πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους το Ναύπλιο και πρόσφατα στην πατρίδα του εθνικού μας ποιητή τη Ζάκυνθο στο Λόφο Στράνη στο σημείο ακριβώς όπου έγραψε ο Δ.Σολωμός το περίφημο ποίημα.
“…Στο αίμα αυτό, που δεν πονείτε
για πατρίδα, για θρησκειά,
σας ορκίζω, αγκαλιασθείτε
σαν αδέλφια γκαρδιακά….”

“…Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά
και σαν πρώτα ανδρειωμένοι
Χαίρε, ω Χαίρε Ελευθεριά”
Στίχοι που υμνούν τις έννοιες ενότητα, αλληλεγγύη, αδελφοσύνη, θυσία , πίστη , Ελληνικότητα και Ελευθερία, ντυμένοι με τη μουσική του Κερκυραίου μουσουργού Νικόλαου Μάντζαρου , ένας συνδιασμός που συγκλονίζει και συγκινεί κάθε Έλληνα. Το Επτανησιακό στοιχείο έντονα παρόν σε όλο ετούτο το εγχείρημα.
Από τη Ζάκυνθο ο ποιητής Δ.Σολωμός , ο βαρύτονος του φωνητικού συνόλου Διονύσιος Σούρμπης και ο πιανίστας Στάθης Σούλης.
Από την Κέρκυρα ο συνθέτης Νικόλαος Μάντζαρος.
Από την Κεφαλονιά ο μαέστρος της παραγωγής και διευθυντής της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.
(Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της πανδημίας , δεν θα υπάρξει διάλειμμα και η διάρκεια της συναυλίας θα είναι μία ώρα)

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed