Πανεπιστημιακή Έδρα Σεισμολογίας-Γεωλογίας στο Αργοστόλι;

Θετικά και ελπιδοφόρα ήταν η συνάντηση που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη, Τραυλό Σταύρο για την εξέλιξη και την υλοποίηση της πρότασης μας Πανεπιστημιακή Έδρα Σεισμολογίας-Γεωλογίας στο Αργοστόλι.
Ο κ. Τραυλός υιοθέτησε και εμπλούτισε μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αυτήν την πρόταση. Μάλιστα μας ανέφερε ότι έχει κάνει προεργασία για το πρώτο θέμα της εισήγησης μας για ένταξη σε πρωτοποριακό πρόγραμμα με κορυφαίους επιστήμονες της χώρας για τον σεισμικό έλεγχο και για την ετοιμότητα των υπηρεσιών σε δημόσια κτήρια και υπηρεσίες της πόλης μας (Σχολεία, Νοσοκομεία, Διοικητήρια κλπ) πρόγραμμα πρωτοποριακό που θα είναι οδηγός για όλη την χώρα που το υιοθετούμε και συντασσόμεθα για την υλοποίησή του. Επίσης συναποφασίσαμε:
1ον Να τεθεί θέμα για συζήτηση και επικύρωση στο Περιφερειακό συμβούλιο για έδρα Γεωλογίας – Σεισμολογίας στο Αργοστόλι με προοπτική προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.
2ον Αξιοποίηση του κυρ. Άκη Τσελέντη του συμπολίτη μας παγκοσμίου εμβέλειας επιστήμονα – ερευνητή θέτοντας τον επικεφαλής μετά από δική του επιθυμία σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη κυρ. Τραυλό Σταύρο με δική του επιθυμία.
3ον Εσπερίδα με τηλεδιάσκεψη η με φυσική παρουσία με εισηγητή τον κυρ. Τσελέντη και συμμετοχή όλης της Τοπικής Κοινωνίας, Περιφέρειας, Δήμος κλπ.
Αγαπητοί φίλες και φίλοι οι επόμενες κινήσεις μας είναι συνάντηση με τον Βουλευτή κυρ Καππάτο Παναγή και τον Δήμαρχο κυρ Μιχαλάτο Θεόφιλο και το Υπουργείο Παιδείας. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την πόλη που ονειρευόμαστε! Γιατί Πολιτισμός για μας σημαίνει το άρωμα του Ευκαλύπτου

Δημοτική Κίνηση «Φάρος»
Τμήμα επικοινωνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed