Έσωσε την παρτίδα ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης, πήρε δεσμεύσεις χρηματοδότησης από τον Υφυπουργό στην Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ

Το παρών στην 31η Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ έδωσε την Παρασκευή που μας πέρασε ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, που απουσία των Κεφαλλήνων, εκπροσώπησε και το νησί μας στην πολύ σημαντική αυτή Γενική Συνέλευση.
Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ελλάδας είναι από τα σπουδαιότερα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας, ωστόσο η Κεφαλονιά δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν Δήμαρχο και κανένα μέλος της ΔΕΥΑΚ. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συζητήθηκαν πολύ καυτά θέματα, παρουσία μάλιστα του Υφυπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, αρμοδιότητα του οποίου και του Υπουργείου του είναι η χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ ανά την επικράτεια. Πέρα από τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τις ΔΕΥΑ της χώρας, συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα αναφορικά με το ενεργιακό μέλλον των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αλλά και της πρόσληψης προσωπικού αορίστου χρόνου που θα λύσει πολλά προβλήματα, μια και οι βλάβες ποτέ δεν τελειώνουν τόσο στην ύδρευση όσο και στην αποχέτευση. Η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης, όπου αυτό είναι αναγκαίο, αλλά και η κατασκευή ή η βελτίωση των βιολογικών καθαρισμών συζητήθηκαν επί πολλή ώρα, με τον Υφυπουργό Στέλιο Πέτσα, να δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τέτοιου είδους έργα (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) ή θα κινηθεί στην κατεύθυνση πολλά από αυτά τα έργα να υλοποιηθούν μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης, είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον κ. Πέτσα όσο αφορά τα Επτάνησα, ωστόσο, προσπάθησε να επικεντρωθεί περισσότερο στην Κεφαλονιά, αφού οι καθ΄ύλην αρμόδιοι απουσίαζαν. Πήρε την υπόσχεση από τον κ. Πέτσα, ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη θα τύχουν έκτακτης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να βελτιωθούν οι ήδη υπάρχουσες υποδομές, αλλά και να προσληφθούν νέοι άνθρωποι στη ΔΕΥΑ Κεφαλονιάς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed