Ο Παύλος Σκλαβούνος είναι ο νέος πρόεδρος της Αδελφότητας Πειραιά

Σε συνέχεια των αρχαιρεσιών στις 7 Νοεμβρίου 2021 που διεξήχθηκαν ηλεκτρονικά στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Παύλος Σκλαβούνος
Αντιπρόεδρος: Ορέστης Καππάτος
Γενικός Γραμματέας: Σταύρος Καρούσος
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Διονυσία Βασιλάτου
Ταμίας: Ηλίας Γαλιατσάτος
Έφορος : Νικόλαος Ζαφειράτος
Αναπληρωτής Έφορος: Ευάγγελος Μαρκουλάτος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων-Τύπου & Επικοινωνίας : Ευάγγελος Σκλαβούνος
Νομική Υποστήριξη: Χρύσα Κοκκόση
Υπεύθυνοι Τμημάτων
Χορευτικό Τμήμα: Ευάγγελος Μαρκουλάτος
Μουσικό Τμήμα: Διονυσία Βασιλάτου
Τμήμα Νεολαίας: Ευαγγελινός Μιχελής
Υπεύθυνος Διασύνδεσης Απόδημων & Συντοπίτικων Σωματίων: Αννέτα Τσελέντη
Υπεύθυνος Αλληλεγγύης και Πρόνοιας: Χρήστος Ριφιώτης
Υπεύθυνος Διασύνδεσης Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Επιστημόνων: Σοφία Αθανασάτου
Τμήμα Γυναικών: Άννα Παρίση
Υπεύθυνοι Βιβλιοθήκης: Σταυρούλα Φλωράτου-Χαλικιά, Σοφία Αθανασάτου,
Μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος δήλωσε: Η σημερινή ομόφωνη, εκλογή μου στη θέση του νέου Προέδρου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, περιποιεί προσωπική τιμή για εμένα και ειλικρινή φιλοδοξία μου είναι να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας εποχής για την Αδελφότητά μας. Φέρνοντας στο μυαλό την -πάντα επίκαιρη- διδαχή του Προστάτη μας Αγίου: “τέκνα ειρηνεύεται εν εαυτοίς”, με σεβασμό στη μέχρι τώρα δημιουργική πορεία της Αδελφότητάς μας και με φόντο τη συμπλήρωση των πρώτων 100 χρόνων ζωής της, καθώς και με το βλέμμα καθαρά στραμμένο αποκλειστικά και μόνο στο αύριο, στα πολλά επόμενα 100 χρόνια.
Διαισθάνομαι το βαρύ φορτίο ευθύνης που επωμίζομαι εγώ και όλα τα μέλη του ΔΣ, μιας και με την ίδρυσή της, το 1922, στην Αδελφότητα τέθηκαν ως θεμέλια οι αξίες των νησιών μας, οι αρχές του πολιτισμού μας, ο αλληλοσεβασμός και η αδελφοσύνη, με την έννοια της κοινής γενέτειρας και του κοινού πεπρωμένου, γι’ αυτό και στις δεκαετίες που μεσολάβησαν και παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα μέλη της (Μικρασιατική Καταστροφή, Πόλεμος, Εμφύλιοι, Σεισμοί του ’53, μετανάστευση, οικονομική κρίση), ανταποκρίθηκαν με ομοψυχία, σύνεση και αυταπάρνηση.
Ο ρόλος της Αδελφότητάς μας είναι ιστορικός, το χρέος μας τεράστιο. Τα νησιά μας ζωντανεύουν και εκφράζονται, μέσα στην Αδελφότητα. Η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής, της πολιτισμικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν με γόνιμες και επίκαιρες δράσεις. Έχοντας λοιπόν κατά νου τα σοφά λόγια ότι… “Όπου υπάρχει διαφωνία, ας φέρουμε την αρμονία. Όπου υπάρχει λάθος, ας φέρουμε την αλήθεια. Όπου υπάρχει αμφιβολία, ας φέρουμε την πίστη. Και όπου υπάρχει απελπισία, ας φέρουμε την ελπίδα”…
Προτίθεμαι να πορευτώ σαν πρόεδρος όλων. όχι σαν πρώτος μεταξύ ίσων, μα σαν ίσος μεταξύ πρώτων. Στο δικό μου το μυαλό δε χωρούν αποκλεισμοί και στείρες αντιπαραθέσεις. Μοναδικός μου γνώμονας και συνεχής έγνοια η ενότητα, καθώς και η προάσπιση και προώθηση των αρχών και των καλώς νοούμενων συμφερόντων της Αδελφότητας.
Υπό αυτό, λοιπόν το πρίσμα, απευθύνω ειλικρινές, ανοιχτό προσκλητήριο σε όλα τα μέλη της Αδελφότητάς μας και σε όλους τους Κεφαλλήνες και Ιθακήσιους της διασποράς, να καταστούν ενεργοί αρωγοί ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς αποκλεισμούς, μα με σύνεση, συναίνεση, διαφάνεια, όραμα και μέσα από εμπεριστατωμένο διάλογο να δώσουμε σε, αυτό που αποκαλώ και νιώθω ως «κοινό μας χωριό» και που είναι η Αδελφότητά μας, το στίγμα και τη θέση που της αρμόζουν και της ανήκουν στην κοινωνία και την Ιστορία.
Το μότο που συχνά επαναλαμβάνω και θα επαναλαμβάνω είναι “ΜΑΖΙ: μια λέξη, προϋπόθεση και λύση για όλα”. Όλοι, λοιπόν μαζί, αυτός είναι ο μόνος τρόπος και, ταυτόχρονα ίσως, η μόνη προϋπόθεση ώστε να προχωρήσουμε αταλάντευτα και δυναμικά για να δώσουμε το στίγμα μας στο Αύριο, στα επόμενα 100 και πλέον χρόνια του κοινού μας σπιτιού, βρίσκοντας πάντα τις ιδανικότερες λύσεις σε όσα θα συναντήσουμε σε μια αδιατάρακτη πορεία προόδου και δημιουργίας!
Τώρα, σταματούν τα λόγια κι όλοι μας πλέον κρινόμαστε από τα έργα μας. Ξεκινάμε!

Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed