«Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά», μπορεί να του πήρε δύο χρόνια του Θεόφιλου, αλλά τελικά θα καταφέρει να εκλέξει τον Αντώνη Λουβερδή Συμπαραστάτη του Δημότη

Στις 29 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Αργοστολίου με μοναδικό θέμα την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Δύο χρόνια και τρεις μήνες μετά τις εκλογές τελικά ο Θεόφιλος Μιχαλάτος φαίνεται να καταφέρνει να μαζέψει τα… κουκιά που χρειάζεται.
Ποιος όμως είναι ο… εκλεκτός του Θεόφιλου Μιχαλάτου για να πάρει αυτή τη θέση, μια θέση με μισθό ίσο με αυτόν του Αντιδημάρχου; Ένας φίλος από τα παλιά, ο άνθρωπος που εισέπραξε την χλεύη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Παρίση, αλλά και μεγάλο μέρος από την κοινωνία του Αργοστολίου για την «αμαρτωλή» κατά πολλούς θητεία του στον περιβόητο ΚΟΙΣΠΕ ΡΟΤΑ, που παραλίγο να κλείσει σπίτια. Ο Αντώνης Λουβερδής, από τα παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νησί μας, ο άνθρωπος που ψάχνει τη δικαίωση μετά από τόσα χρόνια, ο άνθρωπος που δέχθηκε ποταμούς ύβρεων και λάσπης, είναι έτοιμος να αναλάβει αυτή τη σημαντική θέση στον Δήμο, προκειμένου ο κάθε… κατατρεγμένος δημότης και η κάθε… κατατρεγμένη επιχείρηση να βρουν μια αγκαλιά να πουν τον πόνο τους.
Ο Θεόφιλος, μεθοδικός όπως πάντα, μπορεί να του πήρε 27 μήνες, αλλά τα κατάφερε. Για να εκλεγεί ο Αντώνης Λουβερδής χρειάζεται τα 3/5 των συμβούλων, δηλαδή 17 στους 27, αλλά μάλλον δεν είμαστε σε αυτό το σενάριο και πάμε στο επόμενο που λέει ότι χρειάζεται τα 2/3 των παρόντων. Εδώ είναι το μυστικό! Αν λείπουν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι τότε δεν χρειάζεται 17 για να εκλεγεί ο Αντώνης Λουβερδής, αλλά 14 ή αν λείπουν δύο χρειάζεται 15. Αυτή την στιγμή ο Δήμαρχος Αργοστολίου ελέγχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους 13 από τους 27. Ωστόσο, η ψηφοφορία είναι μυστική και ο Θεόφιλος έχει κάνει τα κουμάντα του. Θα βρεθεί ο ένας ή οι δύο που του λείπουν από άλλες παρατάξεις, οι «πρόθυμοι» για να ανακηρύξουν τον Αντώνη Λουβερδή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Αργοστολίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed