Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα, Δοξολογία στον Ναό της Συσιώτισσας στο Αργοστόλι και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Νάπιερ

Η 21η Νοεμβρίου είναι η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας και στο Αργοστόλι εορτάστηκε με Δοξολογία στον Ναό της Συσιώτισσας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.
Λόγω των μέτρων κατά την πανδημίας ο κόσμος δεν ήταν πολύς όπως επίσης ελάχιστοι ήταν και οι επίσημοι που έδωσαν το παρόν. Εκεί ήταν ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Νικόλας Βαλλιανάτος. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τα τρία Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) που εδρεύουν στο νησί μας. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφώνησε η Μαρία Μενεγάτου, Φιλόλογος, μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλληνίας & Ιθάκης. Μετά το πέρας της Δοξολογίας προσφέρθηκε κέρασμα στο κελί του εορτάζοντος Ναού από τον εφημέριο π. Φώτιο Καβαλλιεράτο. Αμέσως μετά όλοι μεταφέρθηκαν στον Κήπο του Νάπιερ όπου εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τους πεσόντες στο καθήκον.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed