Πρώτη ετήσια συνάντηση του Δικτύου Europe Direct Ελλάδας με συμμετοχή της ΠΙΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ετήσια συνάντηση του Δικτύου Europe Direct Ελλάδας με την συμμετοχή εκπροσώπων των Κέντρων για το μέλλον της Ευρώπης. Στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Divani Caravel Hotel στην Αθήνα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας.
Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την ατζέντα της συνάντησης ήταν: οι Eπικοινωνιακές Ευκαιρίες “NextGeneration EU” και “Το νέο ΕΣΠΑ”, Παραπληροφόρηση – ο ρόλος των ED, η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης -ο ρόλος των ED και το Δημοσιογραφικό σεμινάριο-Media και ED. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ιονίων Νήσων αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας της τοπικής κοινωνίας με όλα τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν ως στόχο την προβολή της Ευρωπαϊκής Διάστασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και την υποστήριξη και διάδοση του έργου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
“Ένας καλά ενημερωμένος πολίτης αποτελεί τον καλύτερο εταίρο μιας δημοκρατικής και αποτελεσματικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ενημέρωση αφορά σε όλους τους πολίτες των Ιονίων Νήσων, όλων των ηλικιακών ομάδων, γύρω από θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις τοπικές και περιφερειακές ανάγκες και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την ΕΕ και ιδιαίτερα στους τομείς που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών, όπως σε θέματα νεολαίας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, περιβάλλοντος και ευρωπαϊκών προγραμμάτων” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας.
Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κ. Νιόβη Ρίγκου Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την κ. Παλαιολόγου Νέλλη network coordinator για τις συμβουλές τους στη λειτουργία του γραφείου Europe Direct Ιονίων νήσων, τους κ.κ Ιωάννη Φίρμπα Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εθνικό Συντονιστή για τα ΕΔΕΤ της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) για την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ και τον Χάρη Κούντουρο υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για τη βοήθεια του προγραμματισμού σχετικής εκδήλωσης στη Ζάκυνθο.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed