Αρχοντική εμφάνιση του Παύλου Γερουλάνου χθες το βράδυ στο Αργοστόλι, εγγυητής της ενότητας του ΚΙΝΑΛ, μεγάλο φαβορί για πρωτιά στην Κεφαλονιά

Την πρώτη του εμφάνιση και την τελευταία ως υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε χθες το βράδυ στο Αργοστόλι ο Παύλος Γερουλάνος, που βρέθηκε μπροστά από ένα μεγάλο ακροατήριο, ίσως μεγαλύτερο από αυτό που περίμενε και ο ίδιος.
Στον βήμα τον προσφώνησε και έκανε την εισαγωγή για την ομιλία του ο Γραμματέας του Κινήματος σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, Λευτέρης Κρητικός, που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παύλο Γερουλάνο. Στη συνέχεια ο υποψήφος πρόεδρος αφιέρωσε περίπου μια ώρα για να εξηγήσει τις θέσεις του στην πολιτική γενικότερα και στο ΚΙΝΑΛ ειδικότερα. Η μικρή αναφορά του στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τα λάθη που έγιναν ήταν τα κύρια κομμάτια στο παρελθόν. «Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ είναι αυτή την στιγμή ένα μικρό κόμμα με πολύ μεγάλη ιστορία», ανέφερε και συνέχισε: «Είμαστε ένα επαρκώς μικρό κόμμα για να πει τα πράγματα με το όνομά του. Έχουμε πλούσια παρακαταθήκη και πολλούς ιδεολόγους που δεν έφυγαν ποτέ. Στόχος μας είναι πρώτα από όλα να μείνουμε ενωμένοι, να διεκδικήσουμε τον χώρο της μείζονος αντιπολίτευσης και στη συνέχεια να επιστρέψουμε στην διακυβέρνηση της χώρας». Σε ερώτηση που τέθηκε για πιθανές συνεργασίες μετά τις εκλογές ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι καμία σοβαρή πρόταση δεν θα γίνει στο ΚΙΝΑΛ, επειδή τα άλλα δύο κόμματα δεν θέλουν πραγματικά να προσφέρουν στην πατρίδα, αλλά να προσφέρουν στον εαυτό τους και τους… δικούς τους». Παρά το γεγονός ότι η όλη διαδικασία κράτησε σχεδόν δύο ώρες κανένας από τους παραβρισκόμενους δεν κουράστηκε, αφού ήταν τέτοιος ο τρόπος που μιλούσε ο κ. Γερουλάνος που τους κρατούσε όλους σε αγωνία για το τι θα πει παρακάτω. Πάντως, σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα ο Παύλος Γερουλάνος βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να είναι πρώτος σε ψήφους στην Κεφαλονιά μεταξύ των έξι υποψηφίων.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed