Ημέρα εορτής της Εθνικής Αντίστασης, Δοξολογία στην Μητρόπολη και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στο Περιβολάκι υπό βροχή

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-44, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.
Στην Κεφαλονά εορτάστηκε με την Δοξολογία που τελέστηκε στην Μητρόπολη στο Αργοστόλι, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Δημήτριος. Η τελετή υποβιβάστηκε πάρα πολύ φέτος, αφού απουσίαζαν ο Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Μετά την Δοξολογία και κάτω από συνεχή βροχή εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και από κάποια πολιτικά κόμματα. Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η Μαρία Μενεγάτου, Φιλόλογος, μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλληνίας& Ιθάκης, στο χώρο της κατάθεσης στεφάνων. Πάντως, για ακόμη μια χρονιά ο εορτασμός αυτός υποβιβάστηκε από όλες τις Αρχές του τόπου είτε πολιτικές είτε πολιτειακές.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed