Ο «απείθαρχος» Διονύσης Λυκούδης, το κόψιμο του ομφάλιου λώρου και η κραυγαλέα απουσία του από την επιστολή των οκτώ στον Δήμαρχο Αργοστολίου

Με πολύ προσοχή διαβάσαμε την επιστολή των οκτώ δημοτικών συμβούλων προς τον Δήμαρχο Αργοστολίου, σύμφωνα με την οποία προσπαθούν να τον πείσουν να δει κάπως αλλιώς την ιστορία με τον συμπαραστάτη του δημότη.
Στο τέλος της επιστολής είδαμε και τα ονόματα που την υπογράφουν και αμέσως κάναμε στον μυαλό μας δύο συνειρμούς, με την προϋπόθεση ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ένας μοναχικός λύκος που δεν μπαίνει σε κανένα καλούπι και δεν συμφωνεί με κανέναν, ακόμη και αν μιλάμε για τα αυτονόητα. Ο πρώτος συνειρμός έχει να κάνει με την απουσία στις υπογραφές του Διονύση Λυκούδη. Ο άλλοτε πανίσχυρος Αντιδήμαρχος της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» δεν δέχθηκε να υπογράψει την επιστολή και με τον τρόπο αυτόν ξακαθάρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι αποτελεί παρελθόν η πολιτική αγκαλιά με τον Αλέξανδρο Παρίση. Ουσιαστικά άδειασε τον επικεφαλή της παράταξής του, όπως άλλωστε έχει ξανακάνει στο παρελθόν με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο (νομαρχιακές εκλογές 2006) πριν… αγαπήσει τον Γνήσιο (αυτόν που φώναζε θεατρίνο από το πάλκο προεκλογικά). Τώρα κάνει πάλι τα ίδια πριν… αγαπήσει τον Θεόφιλο Μιχαλάτο; Αυτό θα το δείξει ο καιρός…
Ο δεύτερος συνειρμός έχει να κάνει με την απουσία των ονομάτων του Νίκου Ανουσάκη και του Νίκου Παπαδάτου. Είναι γνωστό πως οι δύο τους έχουν αποκοπεί πολιτικά από την «Ισχυρή Κεφαλονιά». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε ο επικεφαλής της νέας αυτοδιοικητής παράταξης, Νίκος Ανουσάκης, αναμένεται να απαντήσει ο ίδιος δημόσια στον Θεόφιλο Μιχαλάτο για το θέμα του Συμπαραστάτη. Πηγές προσκείμενες στην νέα παράταξη μας ξακαθάρισαν ότι η παράταξη στοχεύει σε πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν μπορεί να εμφανίζεται ως η… ουρά του Αλέξανδρου Παντελειού, κάτι που πράττουν με μεγάλη ευκολία τόσο ο δύο φορές Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, όσο και ο επί τρεις φορές Δήμαρχος Αργοστολίου, Μάκης Φόρτες. Η ίδια πηγή μας διαβεβαίωσε ότι η παράταξη Παντελειού δεν έχει το ειδικό βάρος για μια πραγματική σύγκρουση με το σύστημα του Θεόφιλου Μιχαλάτου, σε αντίθεση με αυτή του Νίκου Ανουσάκη που είναι έτοιμη να δώσει στιβαρό αντιπολιτευτικό στίγμα στον Δήμο Αργοστολίου.
Συμπέρασμα: Αναμένουμε την ώρα που ο Διονύσης Λυκούδης και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος θα αγαπηθούν πολιτικά αφήνοντας στην άκρη τις παλιές τους διαφορές αρχής γενομένης από την απουσία του πρώην Αντιδημάρχου από το συμβούλιο για τον Συμπαραστάτη, αν ο Δήμαρχος Αργοστολίου επιμείνει στο όνομα του Αντώνη Λουβερδή.
Συμπέρασμα 2: Αναμένουμε την στάση του Αλέξανδρου Παρίση αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον συνδυασμό του. Δύο δημοτικοί σύμβουλοι (Ματιάτος, Βανδώρος) αγάπησαν τον Μιχαλάτο. Δύο ακόμη (Ανουσάκης, Παπαδάτος) βαδίζουν τον δικό τους αυτοδιοικητικό δρόμο. Δύο ακόμη (Λυκούδης, Μενάγιας) ερωτοτροπούν πολιτικά με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο για διαφορετικό λόγο όμως από ότι οι δύο πρώτοι.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed