Μοναστηριακά – Αγιορείτικα Προϊόντα και Εργόχειρα Για Εσάς

Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βλέπουμε καταστήματα με μοναστηριακά είδη σε όλες τις μεγάλες πόλεις και όχι μόνο. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι από γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες μέχρι κομποσκοίνια, εικόνες και άλλα θρησκευτικά είδη. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι από διάφορα μοναστήρια ή μπορεί να είναι και αγιορείτικα. Είναι λοιπόν προφανές ότι για να υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά, πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχη ζήτηση. Γιατί λοιπόν ο κόσμος έχει στραφεί τόσο πολύ στα μοναστηριακά – αγιορείτικα είδη και ακόμη και στα μοναστηριακά εργόχειρα; Τι μπορούν να σας προσφέρουν αυτά τα προϊόντα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ένας απλός τρόπος στήριξης των μοναστηριών μας

Όλοι αγαπάμε τα μοναστήρια μας. Λίγο – πολύ όλοι οι ορθόδοξοι εκτιμούμε τη πίστη των μοναχών μας αλλά και τις ατέλειωτες προσευχές τους για το καλό μας και την σωτηρία των ψυχών μας. Αγοράζοντας λοιπόν τα προϊόντα και τα είδη που παράγουν, στην ουσία τους βοηθούμε να συνεχίσουν το έργο τους. Με άλλα λόγια, οι αγορές μοναστηριακών ειδών κι εργόχειρων βοηθούν τις μονές μας να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Γιατί να επιλέξετε μοναστηριακά είδη διατροφής και φροντίδας;

Όπως είπαμε και πριν, στα καταστήματα με μοναστηριακά και αγιορείτικα είδη θα βρείτε και πολλά τρόφιμα αλλά και κάποια είδη προσωπικής φροντίδας όπως κρέμες και σαπούνια. Αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα προϊόντα τόσο περιζήτητα, είναι το γεγονός ότι είναι τα πιο αγνά που θα βρείτε στην αγορά. Μιλάμε για γλυκά, κρασιά, μέλι αλλά και σαπούνια και είδη φροντίδας τα οποία παράγουν οι ίδιοι οι μοναχοί, χωρίς χημικά και συντηρητικά και χρησιμοποιώντας μόνο πρώτες ύλες από τις μονές τους και τις γύρω περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για δέντρα και μέλι τα οποία δεν έχουν δεχτεί κανένα λίπασμα ή άλλον παράγοντα επιτάχυνσης της ανάπτυξης και της απόδοσης τους. Με άλλα λόγια λοιπόν, πρόκειται για προϊόντα που είναι πραγματικά αγνά και ακίνδυνα για όλους, όσον αφορά τις αλλεργίες.

Τι κάνει τα μοναστηριακά εργόχειρα τόσο ξεχωριστά;

Τα εργόχειρα που φτιάχνουν οι μοναχοί ποικίλουν από απλά αντικείμενα όπως κομποσκοίνια, μέχρι εικόνες κι εκκλησιαστικά έπιπλα. Τι είναι όμως αυτό που τα κάνει τόσο ξεχωριστά; Κατ’ αρχάς μιλάμε για αντικείμενα που δημιουργούν οι ίδιοι οι μοναχοί, πολλές φορές με τα ίδια τους τα χέρια και με τη βοήθεια πολύ απλών εργαλείων. Οι μοναχοί και οι μοναχές βάζουν όλη τους τη τέχνη, την αγάπη αλλά και την πίστη στη δημιουργία αυτών των αντικειμένων, οπότε είναι όχι μόνο όμορφα αλλά κι ευλογημένα. Στο Monastery θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από εργόχειρα για να επιλέξετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές τα μοναστηριακά εργόχειρα κατασκευάζονται από υλικά που προέρχονται από τα ίδια τα μοναστήρια. Δεν είναι σπάνιο λοιπόν μία εικόνα να έχει ζωγραφιστεί πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο από μία καρέκλα του μοναστηριού ή ακόμη και από υλικά που μπορεί να προέκυψαν από κάποιες διαδικασίες επισκευών ή ανακαίνισης στη μονή. Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι είναι πολύ πιθανό να έχετε στο σπίτι σας ένα κομμάτι από το ίδιο το μοναστήρι και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να κάνει αυτό το αντικείμενο μοναδικό και πραγματικά ιδιαίτερο.

Τι κάνει τα αγιορείτικα προϊόντα τόσο περιζήτητα;

Το Άγιο Όρος έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών, πράγμα που φαίνεται και από τον αριθμό των ξένων επισκεπτών που δέχεται κάθε χρόνο. Είναι λοιπόν λογικό όλοι μας να θέλουμε προϊόντα από το Περιβόλι της Παναγίας, αφού αυτός είναι ένας πολύ ωραίος κι εύκολος τρόπος να στηρίξουμε τα μοναστήρια που βρίσκονται εκεί. Πέρα όμως από τα συναισθήματα μας για το Άγιο Όρος, τα προϊόντα ξεχωρίζουν και για το γεγονός ότι είναι τα πιο αγνά αφού το όρος Άθως και η χερσόνησος του γενικότερα δεν έχουν δεχτεί μεγάλη παρέμβαση από τον άνθρωπο και δεν έχουν μεγάλη μόλυνση.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed