Σε μεγάλο βαρίδι εξελίσεται για τον Θεόφιλο Μιχαλάτο η παρουσία του Σπύρου Σαμούρη στον συνδυασμό, πιο πολλοί φεύγουν από αυτούς που φέρνει ο Αντιδήμαρχος

Πολλά είναι τα παράπονα που δέχεται ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος τόσο από στελέχη της παράταξής του όσο και από απλούς δημότες, για την συμπεριφορά του Αντιδημάρχου καθαριότητας, Σπύρος Σαμούρης.
Οι κατηγορίες που του προσάπτονται είναι πολλές, ωστόσο τέσσερις από αυτές δείχνουν να είναι οι πιο σοβαρές, που κάνουν τον Θεόφιλο Μιχαλάτο να αναρωτιέται αν τελικά του κάνει τόσο μεγάλο καλό έχοντας δίπλα του τον Σπύρο Σαμούρη.
Καθημερινότητα: Παρά τα θρυλούμενα που ακούγονται αναφορικά με την αποτελεσματικότητά του όσο αφορά την καθημερινότητα, τα πράγματα μάλλον δεν είναι και τόσο καλά. Τελευταίο του… κατόρθωμα η μη συντήριση των ηλεκτρολογικών σε κεντρικά και όχι μόνο σημεία της πόλης του Αργοστολίου, με αποτέλεσμα η πρώτη βροχή να τα βραχυκυκλώνει όλα και να βασιλεύσει σε πολλές περιοχές το απόλυτο σκοτάδι. Εξάλλου, ο κ. Σαμούρης κατηγορείται για μικρορουσφέτια και για κυνήγι προσωπικών ψήφων, που έχει ως συνέπεια ο ίδιος να κερδίζει έναν ψήφο και η παράταξη Μιχαλάτου συνολικά να χάνει δέκα.
Συνοχή παράταξης: Πολλά από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αλλά και τις παράταξης Μιχαλάτου γενικότερα κατηγορούν τον κ. Σαμούρη για διαλυτικές τάσεις, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ο Αντιδήμαρχος, απευθυνόμενος στους πολίτες-ψηφοφόρους του, λέει πως θα ενεργούσε καλύτερα αν δεν είχε στο κεφάλι τον Δήμαρχο. Αυτό δημιουργεί γκρίνιες και τριγμούς και σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του στον Β γύρο των εκλογών, όταν οι απογοητευμένοι θα βλέπουν τον Σαμούρη να έχει εκλεγεί πάλι λόγω των ρουσφετιών του και αυτοί θα είναι ξανά στην απέξω.
Πολιτικός ρήτορας: Ακόμη και αυτοί που δεν ασχολούνται σε καθημερινή βάση με τα πολιτικά του τόπου έχουν καταλάβει περί του αστικού μύθου για την ρητορική του κ. Σαμούρη. Βγαίνει στα ραδιόφωνα ιδιοκτησίας ή επιρροής Μιχαλάτου για να μιλήσει και παθαίνει… εγκεφαλικό ο Μπαμπινιώτης. Τα «μαργαριτάρια» του κ. Σαμούρη πλήτουν την εικόνα του Δημάρχου, που ωστόσο δεν φαίνεται να κάνει κάτι για να γλιτώσουν οι ακροατές από το μαρτύριο της ελληνικής γλώσσας όταν ανοίγει το στόμα του ο Αντιδήμαρχος.
Ειδικότητα, Σερίφης: Δεν είναι τυχαίο ότι ο τίτλος του Σερίφη ακολουθεί τον κ. Σαμούρη από τα πρώτα πολιτικά βήματά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Αντιδήμαρχος παρουσιάζεται ως το αφεντικό της πόλης κυρίως στους επαγγελματίες και όλο αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον Δήμαρχο, που τρέχει να συμμαζέψει την κατάσταση, αλλά αυτή δεν συμμαζεύεται. Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος δεν μπορεί να απαλλαγεί από το φαινόμενο Σαμούρη και τον ανέχεται με το πολιτικό κόστος να δείχνει μεγάλο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed