Σε αγαστή συνεργασία οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Πειραιώς, Σπαθής και Βουτσινάς, εξέλεξαν τον Σωτήρη Βλάχο στο Διεθνές Επιμελητήριο

Για ακόμη μια φορά η συνεργασία των προέδρων των Επιμελητηρίων Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Πειραιώς, Σταύρου Σπαθή και Γιάννη Βουτσινά συνετέλεσαν τα μέγιστα έτσι ώστε για πρώτη φορά η Κεφαλονιά να εκλέξει σύμβουλο στο Δ.Σ. στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο.
Η προτίμηση στο πρόσωπο του Σωτήρη Βλάχου από το σύνολο σχεδόν των εκλεκτόρων των Επιμελητηρίων της χώρας ανέδειξε τον συμπατριώτη μας στην τέταρτη θέση πανελλήνια μεταξύ των δώδεκα συμβούλων πιυ εκλέχθηκαν. Ο Σταύρος Σπαθής με τις γνωριμίες και τις σχέσεις φιλίας που έχει καλλιεργήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τους προέδρους των περισσότερων Επιμελητηρίων της χώρας έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Βέβαια, καταλυτική ήταν και η βοήθεια του συμπατριώτη μας, Γιάννη Βουτσινά, προέδρου του Επιμελητηρίου Πειραιά, που για μια ακόμη φορά στάθηκε στο πλευρό της Κεφαλονιάς και συνετέλεσε τα μέγιστα έτσι ώστε να εκλεγεί και μάλιστα σε πολύ υψηλή θέση ο Σωτήρης Βλάχος. Ο κ. Βουτσινάς, σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Σπαθή, έδειξε και πάλι ότι οι δυνατές συνεργασίες, οι φιλίες και η αγάπη για την γεννέτειρά του μποεί να φέρει αυτά τα αποτελέσματα.
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί του μας ανέφερε τα εξής: «Ξέρετε πόσο αγαπάω την Κεφαλονιά και επίσης ξέρετε πόσο κοντά έχω σταθεί στον Σταύρο Σπαθή και το Επιμελητήριο των νησιών μας. Η επιλογή στο πρόσωπο του Σωτήρη Βλάχου δεν ήταν τυχαία, αφού ο κ. Βλάχος είναι από τα πιο αξιόλογα πρόσωπα που έχω συναντήσει και η συμβολή του στο Δ.Σ. του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου θα είναι μεγάλη, όπως μεγάλη θα είναι και η στήριξη στο τοπικό Επιμελητήριο. Πρέπει να σας αναφέρω ότι ο Σταύρος Σπαθής έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια και έχει εκπλήξει όλους του συναδέλφους ανά την επικράτεια με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες ενός μικρού Επιμελητηρίου, όπως αυτό της Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Θα είμαι πάντα στο πλευρό τους και θα βοηθάω κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μου, μέσω των θεσμικών οργάνων που είμαι εκλεγμένος. Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Βλάχο στα νέα του καθήκοντα».
Συνομιλήσαμε και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρο Σπαθή, που μας είπε τα εξής: «Είναι μεγάλη επιτυχία για το Επιμελητήριό μας να εκλέγει σύμβουλο στο Δ.Σ. του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 102 χρόνια λειτουργία μας. Αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους μας και ευθύνη στη συνέχεια. Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο είναι ένας σπουδαίος θεσμός και πλέον η Κεφαλονιά και η Ιθάκη θα έχουν εκεί τον δικό τους εκπρόσωπο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους τίμησαν με την ψήφο τους τον Σωτήρη Βλάχο και πολύ περισσόερο εκείνους που συνέβαλαν τα μέγιστα για την εκλογή του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πειραιά, τον συμπατριώτη μας, Γιάννη Βουτσινά, που στάθηκε στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή που εκφράσαμε την επιθυμία ως Επιμελητήριο να έχουμε έναν Κεφαλλονίτη στο Δ.Σ. Ο Γιάννης Βουτσινάς πάντα ήταν δίπλα μας και τον ευχαριστούμε γι΄αυτό. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και θα γίνει ακόμη πιο δυνατή».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed