Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στην Κέρκυρα

Ο δημοφιλής Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, πιστός στο πνεύμα των ταινιών που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα όπως Καλή σου νύχτα, κυρ Αλέξανδρε (Παπαδιαμάντης), Καβάφης, El Greco, Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι (για τον ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη) και η πολυβραβευμένη διεθνώς ταινία Καζαντζάκης, οι οποίες έχουν ως άξονα το ελληνικό αίσθημα και το παλίμψηστο του Ελληνικού πολιτισμού, προετοιμάζει με ταχείς ρυθμούς πλέον την ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, μια ταινία συμφιλιωτική και αισιόδοξη που ορά ευεργετικά προς το μέλλον.
Για τις ανάγκες αυτής της πολυαναμενόμενης ταινίας, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής θα βρίσκεται με τους συνεργάτες του από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στην Κέρκυρα για να αποφασίσει τους χώρους γυρισμάτων. Στόχος του είναι να εντάξει όσα περισσότερα γυρίσματα γίνεται στην Κέρκυρα, ακριβώς γιατί θεωρεί υποχρέωσή του το νησί που γέννησε τον μεγάλο Ιωάννη Καποδίστρια, να πάρει όσο δυνατόν περισσότερο από τα φώτα της επερχόμενης ταινίας που αξίζουν τόσο το νησί όσο και ο ίδιος ο Κυβερνήτης. Γι’ αυτό το λόγο έχει ήδη προγραμματίσει να συναντηθεί με την Περιφερειάρχη κυρία Ρόδη Κράτσα για τον επιπρόσθετο λόγο ότι του έκανε την τιμή να παραβρεθεί στην τιμητική προβολή του δημιουργικού ντοκιμαντέρ Αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια (που είναι προπομπός της ταινίας), στην Ελβετία αλλά και στην επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Και οι δυο προβολές γνώρισαν εξαιρετική επιτυχία και καθώς φαίνεται μεγάλωσαν τις «αναμονές» για την ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
Ανάμεσα στους συνεργάτες που θα συνοδεύουν τον σκηνοθέτη θα είναι ο Κερκυραίος σκηνογράφος της ταινίας Σπύρος Λάσκαρης, καθώς και η υπεύθυνη παραγωγής διεθνούς κύρους Τζένη Πανουτσοπούλου. Τον ρόλο του Καποδίστρια θα υποδυθεί ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός βραβευμένος με το βραβείο Χορν Μιχάλης Σαράντης και στο ρόλο του συνοδού του ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, επίσης βραβευμένος με το βραβείο Χορν. Στην ταινία θα συμμετάσχουν επίσης Έλληνες, Ρώσοι, Γάλλοι και Ελβετοί ηθοποιοί. Γυρίσματα θα γίνουν επίσης στη Ρωσία και την Ελβετία. Στην Ελλάδα, εκτός της Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα στο Ναύπλιο, στη Μάνη, στην Ύδρα και σε άλλους επιλεγμένους χώρους.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed