Ρόδη Κράτσα: «Θετικές είναι οι ειδήσεις για την Κεφαλονιά»

Μετά από έρευνες αγοράς και συνεργασία των αρμόδιων αρχών, η αεροπορική εταιρεία Transavia οριστικοποιεί το άνοιγμα γραμμής Παρίσι – Κεφαλονιά, και αυτό από 23 Απριλίου 2022, όπως αποφασίστηκε προ δυο ημερών.
“Το αίσιο τέλος συντονισμένων προσπαθειών για την διασύνδεση της Κεφαλονιάς με το Παρίσι, αποτελεί μια νέα σημαντική προοπτική ανοίγματος του ανερχόμενου τουριστικού προορισμού Κεφαλονιά και Ιθάκη προς μια μεγάλη και ποιοτική αγορά την Γαλλία. Η Περιφερειακή Αρχή συστηματικά με διάφορες πρωτοβουλίες προωθεί την ενδυνάμωση των σχέσεων με την Γαλλία και την ανάδειξη των ιδιαίτερων ιστορικών και φυσικών χαρακτηριστικών που τα συνδέουν τα Ιόνια Νησιά με την Γαλλία και μπορεί να έλξουν τους απαιτητικούς για την ποιότητα και τον τοπικό χαρακτήρα, γάλλους τουρίστες”, δηλώνει η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.
Παράλληλα, με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα η συμμετοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου για την παρουσίαση του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς – Ιθάκης σε μεσογειακό Φόρουμ του “Ιδρύματος για την διάσωση της Τύρου” με Πρόεδρό του την Πρέσβη Καλής Θέλησης της Unesco Dr Maha al-Khalil Chalabi που έλαβε χώρα στην έδρα της Unesco στο Παρίσι με θέμα την προστασία της ενάλιας και φυσικής παγκόσμιας κληρονομιάς μετά από πρόσκληση προς τον Φορέα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα κ. Γεώργιος Δρακάτος και ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Μιχάλης Ξανθάκης έκαναν μια άρτια παρουσίαση του Γεωπάρκου, των γεωλογικών, φυσικών και αναπτυξιακών δυνατοτήτων του καθώς και της πολυετούς προσπάθειας για την ένταξη στην παγκόσμια λίστα των Γεωπάρκων της Unesco.
Οι συμμετέχοντες, ειδικοί επιστήμονες, αξιωματούχοι της Unesco, ακαδημαϊκοί με διεθνή παρουσία, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιστημονικών φορέων εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για το εν λόγω Γεωπάρκο, ενώ η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου πρότεινε την διοργάνωση ενημερωτικής επίσκεψης στην Κεφαλονιά και Ιθάκη και ειδικού συμποσίου με έλληνες και ξένους συμμετέχοντες. Η Περιφερειάρχης, επίτιμο μέλος του “Ιδρύματος για την διάσωση της Τύρου (πρωτεύουσα του αρχαίου λαού των Φοινίκων) και του μεσογειακού πολιτισμού” παρουσίασε την υποστήριξη που παρέχουν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και οι Δήμοι Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην προστασία αλλά και την ανάπτυξη των περιοχών με πλούτο φυσικής κληρονομιάς. Παρουσίασε, επίσης, την πρωτοβουλία του έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την προστασία των αρχαιολογικών και πολιτιστικών μνημείων από την κλιματική αλλαγή βάσει Εθνικών Σχεδίων με την υποστήριξη διεθνών Οργανισμών.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed