Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Ληξουρίου και ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. για την Μονάδα αφαλάτωσης στο Ληξούρι δυναμικότητας 2.000 κ.μ. πόσιμου νερού την ημέρα

Στο Ληξούρι, σήμερα την 20/12/2021, μεταξύ των παρακάτω συμβαλλομένων, της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμων ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ που εδρεύει στο Αργοστόλι όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρό της Σπαθή Σταύρο και του Δήμου Ληξουρίου που εδρεύει στο Ληξούρι, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δήμαρχο Κατσιβέλη Γεώργιο.
Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η άσκηση της αρμοδιότητας υλοποίησης της Πράξης «Μονάδα αφαλάτωσης στο Ληξούρι Κεφαλονιάς δυναμικότητας 2.000 κ.μ. πόσιμου νερού την ημέρα», συνολικού προϋπολογισμού 3.846.000,00 €, για λογαριασμό του Κυρίου της Πράξης από το Φορέα Υλοποίησης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης και για τους σκοπούς της παρούσας σύμβασης, ο Φορέας Υλοποίησης αναλαμβάνει την άσκηση για λογαριασμό του Κυρίου της Πράξης της αρμοδιότητας να λειτουργήσει ως δικαιούχος της Πράξης έναντι της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Για την απρόσκοπτη υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσας σύμβασης, ο Φορέας Υλοποίησης -διοικητικά και επιχειρησιακά ικανός δικαιούχος- έχει καταγράψει όλες τις υφιστάμενες μελέτες και αδειοδοτήσεις. Οι εκκρεμείς ενέργειες για την εκτέλεση της Πράξης αναφέρονται στον Πίνακα 1 του Παραρτήματος ΙΙ, όπου τα συμβαλλόμενα μέρη ορίζουν ποιος εκ των δύο θα είναι υπεύθυνος για την πραγματοποίηση ή ολοκλήρωση τους. Ο Φορέας Υλοποίησης στα πλαίσια της οικονομικής διαχείρισης του έργου, μεριμνά για την εξόφληση των παραστατικών, τα οποία έχουν εκδοθεί με στοιχεία οφειλέτη αυτά του Φορέα Υλοποίησης της Πράξης και μετέπειτα θα υλοποιηθεί η μεταφορά των παγίων. Ο συνολικός προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση της Πράξης ανέρχεται στο ποσό των 3.864.000,00 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.). Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και διαρκεί μέχρι την ολοκλήρωση της προτεινόμενης πράξης και την παράδοσή της σε πλήρη λειτουργία από το Φορέα Υλοποίησης στον Κύριο της Πράξης. Για την παρακολούθηση εκτέλεσης της παρούσας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2α του άρθρου 100 του ν. 3852/2010, συστήνεται όργανο παρακολούθησης με την επωνυμία «Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης», με έδρα το Ληξούρι.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
Σταύρος Σπαθής                             Γεώργιος Κατσιβέλης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed