Πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή στην Ιθάκη για το 2022

Σήμερα επισκέφθηκα την Ιθάκη. Στο Βαθύ είχα συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Στανίτσα. Μεταβήκαμε στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης όπου ευχηθήκαμε για το νέο έτος και συζητήσαμε με ιατρούς και προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδίως για θέματα που σχετίζονται με την πανδημία.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε δίπλα στο νηπιαγωγείο, μια από τις τέσσερις νέες παιδικές χαρές που έχουν κατασκευαστεί στην Ιθάκη μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Στανίτσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Τρέλλης και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων της Ιθάκης. Συναντήθηκα επίσης με την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ιθάκη, την οποία ενημέρωσα για θέματα κυβερνητικής πολιτικής και τα μέλη της μου παρέθεσαν θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και την κομματική οργάνωση. Συμφωνήσαμε μετά την πανδημία να οργανώσουμε κοινές δράσεις στην Ιθάκη. Με τον Πρόεδρο της Τ.Ο. της ΝΔ κ. Γριμποβιώτη περπατήσαμε στο Βαθύ και ανταλλάξαμε ευχές για το νέο έτος με πολίτες και επαγγελματίες. Συναντήθηκα, τέλος, με τον Έπαρχο Ιθάκης κ. Λιβιτσάνη.
Η Κυβέρνηση από τον Ιούλιο του 2019 έχει ενισχύσει το Δήμο Ιθάκης με ένα ποσό που προσεγγίζει τα 10.000.000€, μόνο μέσω των Υπουργείων Εσωτερικών, Πολιτισμού και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
Εσωτερικών: 7.694.000€
Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής: 1.534.000€
Πολιτισμού: 280.000€
Τα ποσά αφορούν τακτικές και έκτακτες χρηματοδοτήσεις, ιδιαίτερα για φυσικές καταστροφές, όσο και εντάξεις νέων έργων («Αντώνης Τρίτσης», «Φιλόδημος ΙΙ», Υπουργείο Πολιτισμού). Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής έχει σημαντική συμβολή κυρίως σε έργα ύδρευσης, τόσο στο δίκτυο, όσο και σε υποδομές αφαλάτωσης. Σε συνεργασία με το Δήμο Ιθάκης και όλους τους φορείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για την Ιθάκη.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed