Για 20 ημέρες θα μείνει κλειστός ο δρόμος Δαυγάτα-Διλινάτα

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλονιάςαποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Άρθρο 1ο
α) Την προσωρινή εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε οδικό τμήμα της Επαρχιακής Οδού Νο 30 (Δαυγάτα-Διλινάτα) κατά το χρονικό διάστημα από την Δεύτερα 10-1-2021 και ώρα 07:00΄ έως και την Δευτέρα 31-1-2022 και ώρα 17:00΄, λόγω εκτέλεσης εργασιών στα πλαίσια του έργου «Παρεμβάσεις άμεσης αποκατάστασης βατότητας στο Επαρχιακό Δίκτυο Κεφαλληνίας».
β) Ο αποκλεισμός της οδικής κυκλοφορίας θα γίνει από την διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Νο 29 (Φαρακλάτα-Διλινάτα) με την Επαρχιακή Οδό Νο 30 (Δαυγάτα-Διλινάτα) και για μήκος 2,5 χ.λ.μ ήτοι μέχρι τον οικισμό Δαυγάτων.

Άρθρο 2ο
Οι εναλλακτικές οδοί πρόσβασης των οχημάτων θα είναι οι εξής:
α) Μέσω της αγροτικής οδού από Δαυγάτα προς Δράπανο για τους κινούμενους από Δαυγάτα προς Διλινάτα και
β) Μέσω της Επαρχιακής Οδού Νο 29 (Φαρακλάτα-Διλινάτα) για τους κινούμενους από Διλινάτα προς Δαυγάτα.

Άρθρο 3ο
Ο ανάδοχος του έργου παρακαλείται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς και για την λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 9 του Ν 2696/99 « Περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας » και τις υποδείξεις της αρμόδιας για την εφαρμογή Υπηρεσίας (Τ.Τ. Αργοστολίου).

Άρθρο 4ο
Η παρούσα ισχύει:
-Μετά την πραγματοποίηση επιτόπιας αυτοψίας από τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου και τον ανάδοχο του έργου για την ορθότητα της τοποθέτησης της προβλεπόμενης κυκλοφοριακής σήμανσης και την αναγκαιότητα λήψης τυχόν πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής σήμανσης.
-Από την τοποθέτηση των σχετικών ενδεικτικών πινακίδων.
-Από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/99 περί Κ.Ο.Κ. και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3861/2010.

Άρθρο 5ο
Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 2696/99 « Περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας » όπως τροποποιήθηκε-αντικαταστάθηκε και ισχύει με τους Ν. 3542/2007 και Ν. 4313/2014, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Άρθρο 6ο
Η εφαρμογή (εκτέλεση) της παρούσας ανατίθεται στο Τ.Τ. Αργοστολίου το οποίο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα να επιβλέψει για την τοποθέτηση των αναγκαίων πινακίδων και την αφαίρεση τους μετά την αποκατάσταση της βατότητας της οδού και να επιτηρεί σε καθημερινή βάση το ανωτέρω οδικό τμήμα για την εφαρμογή των οριζομένων στην παρούσα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων. Σε περίπτωση διαπίστωσης οποιασδήποτε παραβίασης των ανωτέρω να εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία κατά παντός υπευθύνου.

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Ιωάννης Γ. ΜΠΟΥΜΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed