Με ευρεία πλειοψηφία (Δημοτική Αρχή, πρόθυμοι σύμβουλοι και μέρος της παράταξης Παρίση) εκλέχθηκε ξανά πρόεδρος του Δ.Σ. Αργοστολίου ο Νικόλας Βαλλιανάτος

Τέσσερις παραπάνω ψήφους από αυτούς που είχε πάρει στην ψηφοφορία του Ιανουαρίου του 2020 πήρε σήμερα ο Νικόλας Βαλλιανάτος (παρουσία 23 από τους 27 συμβούλους) και επανεξελέγει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου.
Η σημερινή συνεδρίαση ήταν σχετικά ήσυχη, αν και από τη μέση και μετά «αγρίεψαν» λίγο τα πράγματα, αφοή η παράταξη του Αλέξανδρου Παντελειού αποχώρησε, αφού πρώτα ο επικεφαλής της ήρθε σε οξεία αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο, ενώ οξεία ήταν και η τοποθέτηση του Νίκου Ανουσάκη με αιχμές προς τους εναπομείναντες συμβούλους της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» και ευθεία επίθεση προς τον Δήμαρχο, Θεόφιλο Μιχαλάτο. Αναφορικά με την εκλογή του προεδρείου, ο Νικόλας Βαλλιανάτος πήρε 17 ψήφους, ενώ ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, Άγγελος Κωνσταντάκης πήρε 18. Ο υποψήφιος Γραμματέας, Αργύρης Γαβριελάτος συγκέντρωσε 16 ψήφους. Αυτό ήταν το νέο προεδρείο που εκλέχθηκε στον Δήμο Αργοστολίου με ισχύη έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2023. Στην εκλογή προέδρου είχαμε ακόμη πέντε λευκά και ένα άκυρο, στην εκλογή αντιπροέδρου πέντε λευκά και στην εκλογή γραμματέα έξι λευκά και ένα άκυρο.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Βαλλιανάτος έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ευχαριστώ τα μέλη της παρατάξεώς μου που με εμπιστεύθηκαν και πάλι στο προεδρείο. Οφείλω να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης του Αλέξανδρου Παρίση που με ψήφισαν, αλλά και τους συναδέλφους που για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους δεν με στήριξαν. Έγιναν λάθη κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας μου, ωστόσο αυτά τα διορθωθούν. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να είμαι σωστός πρόεδρος και να κρατάω τις ισορροπίες εντός του Δημοτικού Συμβουλίου». Δήλωση έκανε και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, που ευχήθηκε τα καλύτερα στον πρόεδρο και έψεξε αυτόν που ψήφισε άκυρο λέγοντας: «Κάποιος συνάδελφος χάλασε την ατμόσφαιρα με το άκυρο ψηφοδέλτιο θέλοντας να διακωμωδίσει την διαδικασία». Αντίθετα, ο Αλέξανδρος Παντελειός δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν ψήφισε τον Νικόλα Βαλλιανάτο διότι δεν έκανε σωστά το καθήκον του ως πρόεδρος τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Το προεδρείο αποτελείται από τους
Πρόεδρος: Νικόλας Βαλλιανάτος
Αντιπρόεδρος: Άγγελος Κωνσταντάκης
Γραμματέας: Αργύρης Γαβριελάτος

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed