Μιχάλης Μαρκάτος για Άλσος Λακήθρας: «Η Δημοτική Αρχή Αργοστολίου πρέπει να σέβεται τους δημότες της και όχι να μεριμνά για τα συμφέροντα ιδιωτών»

Διάβασα με ενδιαφέρον την πρόταση του Παναγή Έρτσου για το Άλσος της Καλλιθέας και την αξιοποίηση του και με βρίσκει σύμφωνο. Καταθέτω ακόμη ορισμένες σκέψεις συμπληρώνωντας αυτά που γράφει ο κ. Έρτσος και στηρίζοντας τον συλλογισμό του.
Η βασική οικονομία του τόπου μας είναι ο τουρισμός. Όμως κάθε διεθνής ανωμαλία επηρεάζει όπως είδαμε αυτό το κομμάτι της βαριάς βιομηχανίας όχι μόνο το νησί μας, αλλά και όλης της πατρίδας μας. Ο τουρισμός είναι τόσο ανεξέλεγκτα εξαρτημένος που πρέπει να είναι συμπλήρωμα στην οικονομία μας και όχι μόνο η μοναδική λύση εσόδων. Βέβαια θα μπορούσε κανείς να βάλει εδώ την επέκταση της τουριστικής περιόδου, χειμερινά αθλήματα, εορτές κρασιού, τυριού κλπ στην διεκδίκηση μιας μεγαλύτερης τουριστικής περιόδου και φυσικά περισσότερα οικονομικά έσοδα για όλους. Εδώ λοιπόν έρχεται η δημοτική αρχή κάθε τόπου που σέβεται τους συμπολίτες της να προωθήσει τέτοιες ενέργειες και όχι να μεριμνά για τα συμφέροντα ιδιωτών παραχωρώντας την δημόσια περιουσία. Η πρόταση λοιπόν για διαμόρφωση στο άλσος της Καλλιθέας ενός χώρου ανάδειξης της κεφαλονιτικης παράδοσης σε συνδυασμό με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα βοηθούσε και την ανάπτυξη της περιοχής και θα γίνει πόλος έλξεις περισσότερων επισκεπτών όλο τον χρόνο. Στο τέλος θέση πρέπει να πάρουν όλοι από Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος και διάφοροι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Μιχάλης Μαρκάτος
π. πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου
Στέλεχος της παράταξης “Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και μέλλον”

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed