Εικόνες ντροπής, ποντίκια, αρουραίοι και άλλα τρωκτικά, μαζί με την οσμή της κατρουλίλας συνθέτον μια «ωραία ατμόσφαιρα» στο λιμάνι του Αργοστολίου

Είναι μερικές φορές που αναρωτιώμαστε καθ υπερβολήν αν η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που ανήκει στην Αφρική, ωστόσο μετά τις… μηνύσεις που δέχθηκαν όλοι αυτοί που το έλεγαν από τα σοβαρά κράτη της Αφρικής, σταμάτησαν αυτή την καραμέλα.
Έχω την τύχη ή την ατυχία να βρεθώ σε πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και να δω πράγματα που η αλήθεια είναι πως δεν τα έχω δει στην Ευρώπη, αλλά ούτε και στην κατά τα άλλα αναπτυσσόμενη Νότια Αμερική. Αυτό όμως που αντίκρυσα στην κυριακάτικη βόλτα μου στο λιμάνι του Αργοστολίου δεν το πίστευα. Η θέα των χιονισμένων βουνών απέναντι με τράβηξε πολύ κοντά στο να δω πίσω από τις… κλειστές πόρτες το τι γίνεται εντός του λιμανιού του Αργοστολίου. Άμεσα ξεκίνησε το ρεπορτάζ, βρήκαμε καλύτερη… θέα και σας δείχνω μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα. Το Λάγκος της Νιγηρίας και το Φριτάνουν της Σιέρα Λεόνε μοιάζουν παιδικά μπροστά στο Αργοστόλι. Ποντίκια, αρουραίοι και άλλα τρωκτικά (άγνωστα σε μένα) έκαναν την παρέλασή τους, ενώ όσο προχωρούσα πιο κοντά η μυρωδιά της κατρουλίλας και των υπόλοπων ακαθαρσιών σου έσπαγε τη μύτη. Το ερώτημα είναι ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την υγειονομική βόμβα στο λιμάνι της πόλης μας; Προφανώς τον πρώτο λόγο έχει το Λιμενικό Ταμείο, έπεται το Λιμεναρχείο και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, που αφήνουν να εξελίσσεται αυτό το χάλι, δίπλα σε χώρο που υπάρχουν μαγαζιά εστίασης και που εκατοντάδες άνθρωποι περνούν μια αναπνοή μακριά λόγω του φέρυ μποτ. Ντρέπομαι που είδα αυτό χάλι να συμβαίνει στην πόλη μου. Αναρωτιέμαι αν ντρέπονται αυτοί που είναι πραγματικά υπεύθυνοι.
Υ.Γ. Θα γλιτώσουμε από τον κορωνοϊό και θα πεθάνουμε από τη χολέρα το 2022 στην Κεφαλονιά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed