Λευτέρης Κρητικός: «Βαδίζουμε προς την πολιτική ενηλικίωση, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα δώσει βροντερό παρόν στις Εθνικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές στο νησί μας»

Τον Οκτώβριο του 2020, αρκετοί νέοι άνθρωποι ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά να περπατήσουμε δίπλα της στο δρόμο για τη Νέα Αλλαγή, αναλαμβάνοντας την ανασυγκρότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
Οι περισσότεροι από εμάς δεν διαθέταμε “βαρύ” πολιτικό βιογραφικό, ούτε υπήρξαμε παιδιά του κομματικού σωλήνα ή άεργοι επαγγελματίες της πολιτικής, είχαμε όμως ιδεολογική συνέπεια, παραταξιακή συνείδηση και βαθιά την πεποίθηση ότι η Σοσιαλδημοκρατία θα πρωταγωνιστήσει ξανά στον τόπο μας. Η προσπάθειά μας, αγκαλιάστηκε εξ’ αρχής από ιστορικά και νεότερα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας. Οι συνεχείς παρεμβάσεις μας μέσω Ανακοινώσεων – Δελτίων Τύπου, Ερωτήσεων στη Βουλή από τη Κοινοβουλευτική μας Ομάδα για ζητήματα που αφορούν τα νησιά μας και οι κοινωνικές – εθελοντικές δράσεις μας, απέδειξαν σε μόλις ένα χρόνο πως ζωντανεύει ξανά ο πολιτικός μας φορέας και θέτει τις βάσεις για ένα ελπιδοφόρο Αύριο. Η συμμετοχή άλλωστε στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής του νέου Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής τον περασμένο Δεκέμβριο (που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο), επιβεβαίωσε τις υψηλές προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην παράταξή μας.
Το τελευταίο διάστημα, αρκετά είναι τα δημοσιεύματα (επώνυμα και ανώνυμα) που αναφέρονται στη θέση της Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και τη προσωπική μου στάση απέναντι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ιδίως όσον αφορά το Δήμο Αργοστολίου. Όπως είναι γνωστό, στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, το Κίνημα Αλλαγής έδωσε χρίσμα σε υποψήφιους Δημάρχους των μεγάλων Δήμων της χώρας, αλλά δεν συνέβη το ίδιο σε μικρότερα μέρη όπως στην Κεφαλονιά, στην οποία σημειωτέον ότι υπήρξε η ιδιαιτερότητα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου σε τρείς νεοσύστατους. Συγκεκριμένα όμως, στο Δήμο Αργοστολίου αξιόλογα και καταξιωμένα στελέχη της παράταξής μας, με πολυετή παρουσία στο χώρο της αυτοδιοίκησης και με σημαντική προσφορά στα κοινά, αλλά και μέλη που απαρτίζουν σήμερα τη Νομαρχιακή μας Επιτροπή, συμμετείχαν στο σύνολο των δημοτικών παρατάξεων (πλην βεβαίως της Λαϊκής Συσπείρωσης) και πολλοί εξ’ αυτών εκλέχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και σε Τοπικά Συμβούλια.
Είναι γεγονός, ότι η μεγάλη δημοσκοπική άνοδος του Κινήματος Αλλαγής μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, θέτει ξανά το ζήτημα της οργανωμένης εκπροσώπησης του πολιτικού μας φορέα στον α’ και στο β’ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την χώρα. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι αποφάσεις αυτές δεν λαμβάνονται από ένα πρόσωπο ή μια ομάδα ανθρώπων, αλλά μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των οργάνων σε τοπικό και κεντρικό κομματικό επίπεδο, κατόπιν συζητήσεων και πρωτοβουλιών που θα πρέπει να αναληφθούν για τη προοδευτική διακυβέρνηση της πατρίδας μας. Προτεραιότητα της Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και δική μου, ιδιαίτερα στη παρούσα κρίσιμη χρονική συγκυρία, είναι η ανάδειξη των τοπικών μας ζητημάτων στο Εθνικό Κοινοβούλιο και η παρουσία των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής στα νησιά μας, προκειμένου να αλληλεπιδρά άμεσα το πολιτικό κόμμα με τη τοπική κοινωνία και να παρεμβαίνει προς όφελος των πολιτών και προς επίλυση των προβλημάτων. Άλλωστε, η πολιτική ενηλικίωση (και η δική μας) θα επέλθει με σταθερά βήματα μέσα από το μονοπάτι της υπευθυνότητας, των σοβαρών θέσεων, της συμμετοχής αλλά και της προσωπικής αξιοπρέπειας. Σε αυτό το μονοπάτι συνεχίζουμε να βαδίζουμε!

Λευτέρης Κρητικός
Δικηγόρος, Γραμματέας Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed