Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι παρατάξεις Μιχαλάτου και Ανουσάκη εν όψει της τελικής αναμέτρησης, προκαταρκτικές οι αψιμαχίες Βαλλιανάτου-Παπαναστασάτου…

Όταν το 2019 εξελέγη επιτέλους μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες ο Θεόφιλος Μιχαλάτος Δήμαρχος Αργοστολίου οι περισσότεροι θεωρούσαν πως το μέλλον του ανήκει κι ότι θα είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού για πολλά χρόνια…
Κι όντως για δύο περίπου χρόνια ο Θεόφιλος “έπαιζε μπαλίτσα μόνος του”, καθώς είχε πίστωση χρόνου ως νέα δημοτική αρχή, η κάποτε κραταιά παράταξη Παρίση ήταν ουσιαστικά εξαφανισμένη, ενώ και ο κορωνοιός “του είχε κάτσει γάντι”, αφού οι δημότες Αργοστολίου βολεύονταν με τα ελάχιστα. Αυτή η κατάσταση δημιούργησε στον Δήμαρχο Αργοστολίου μια αίσθηση ανωτερότητας και μια αλαζονεία που τον οδήγησε αφ’ ενός στο να μην προσέχει ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητα του Δήμου (εξού κι ότι έχει περάσει η μισή θητεία του και ουδέν αξιομνημόνευτο έχει συμβεί) κι αφετέρου στο “να φτύσει ” αρκετούς συνοδοιπόρους του που τον βοήθησαν να φτάσει στην κορυφή. Η δημιουργία λοιπόν της παράταξης του Νίκου Ανουσάκη “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον” ήλθε ακριβώς αυτήν την χρονική στιγμή της σοβαρής φθοράς της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου κάτι που δεικνύει ότι ο Νίκος Ανουσάκης ότι και να γράφουμε για αυτόν, γνωρίζει αντικειμενικά το παιχνίδι της πολιτικής. Πλέον λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι η εποχή της “χαλαρότητας” για την ομάδα Μιχαλάτου έχει παρέλθει κι ότι όχι μόνο έχει ξεκινήσει πρόωρα η προεκλογική περίοδος, αλλά κι ότι αναμένεται μια σκληρή μάχη με χτυπήματα πάνω και κάτω από το τραπέζι.
Ήδη οι αψιμαχίες Βαλλιανάτου -Παπαναστασάτου δείχνουν τι πρόκειται να επακολουθήσει με τον γνωστό δικηγόρο να αποκαλεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου “μπάρμπα Νικόλα” υπονοώντας πως είναι “παλαιοκομματικό κατάλοιπο” και τον Νικόλα Βαλλιανάτο να αντεπιτίθεται με στυλ δεκαετίας ογδόντα αποκαλώντας τον Παπαναστασατο “ακροδεξιό”. Το σίγουρο είναι ότι οι δύο πλευρές πλέον προετοιμάζονται υπόγεια, αλλά πυρετωδώς για την μεγάλη σύγκρουση με τον μεν Μιχαλάτο να ποντάρει στην οικονομική του επιφάνεια και στον μηχανισμό του Δήμου, τον δε Ανουσάκη να αναμένει εκλογικά κέρδη από την φθορά της νομής της τοπικής εξουσίας εκ μέρους της παρέας Μιχαλάτου, από την αντίδραση μεγάλου τμήματος των επαγγελματιών του νησιού για το οικονομικό φαινόμενο Μιχαλάτος, αλλά κι από την ανωτερότητά του σε πολιτικοποιημένα στελέχη (Γιώργος Τζωρτζάτος, Νίκος Παπαδατος, Αντώνης Κατσιγιάννης, Μιχάλης Μαρκάτος κ.λ.π.). Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν πάνε σε μια αναμέτρηση μεταξύ οικονομίας και πολιτικής κι όλα δείχνουν ανοιχτά χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει την εξέλιξη της πλοκής αυτής της αντιπαράθεσης και του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.
Πάντως βλέπουμε σύννεφα να μαζεύονται πάνω από το Δημαρχείο Αργοστολίου, αφού μπορεί ο Δήμαρχος να έχει το πάνω χέρι, αλλά πέρα από τη νέα παράταξη του Νίκου Ανουσάκη, ο συνδυασμός “Κεφαλονιά, Νησί για Όλους” έχει βγει εδώ και δύο περίπου μήνες στις… ρούγες. Τόσο ο επικεφαλής του, Αλέξανδρος Παντελειός, όσο και οι άλλοι δύο σύμβουλοι της παράταξης, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, είτε γραπτά είτε προφορικά στοχοποιούν τον Δήμαρχο Αργοστολίου με έναν τρόπο που δεν μας είχαν συνηθίσει στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας τους. Ο Παντελειός μάλιστα προσπαθεί να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως με την σκληρή κριτική του προς τον Δήμαρχο, δείχνοντας ότι θέλει να κρατηθεί μέσα στην κούρσα των υποψηφίων των εκλογών το 2023. Τέλος υπάρχει και η παράταξη του Αλέξανδρου Παρίση, που ενώ μέχρι και πριν από λίγο καιρό έδειχνε ότι συνέρχεται (παρά την απίσχιση των τεσσάρων) εδώ και έναν μήνα έχει πέσει και πάλι σε χειμερία νάρκη. Η “Ισχυρή Κεφαλονιά” (αυτή που έχει μείνει) δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά παραμένει βουβή. Θα είναι ο άγνωστος Χ των εκλογών αν εξακολουθήσει τον δρόμο της σιωπής και της συνένεσης.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed