Συμμετοχή Γαστρονομικής Κοινότητας Κεφαλονιάς στην HORECA 2022

Στα πλαίσια της ΗORECA 2022 στο ΜETROPOLITAN EXPO, την Κυριακή 13-2-2022 και ώρα 14:00 στην αίθουσα C2 θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιώργου Πίττα Γαστρονομικές Κοινότητες και το ομώνυμο πρόγραμμα, και θα γίνει ένας απολογισμός του έργου με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών των πρώτων 11 Γαστρονομικών Κοινοτήτων.
H Kεφαλονιά μέσω της Γαστρονομικής Κοινότητας της, θα είναι η τιμώμενη περιοχή, ως η πρόσφατη ενταγμένη περιοχή και μετά το πέρας της παρουσίασης θα προσφέρει Κεφαλονιτικους μεζέδες και κρασιά. Οι «Γαστρονομικές Κοινότητες» είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησε ο Γιώργος Πίττας το 2018, και έχει στόχο η Ελληνική Γαστρονομία να γίνει μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, εφαλτήριο της τουριστικής της ανάπτυξης, αλλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου. Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η οργάνωση των επαγγελματιών του ευρύτερου τομέα της γαστρονομίας (παραγωγή-εστίαση-φιλοξενία) σε διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, ο Γιώργος Πίττας στο τελευταίο του βιβλίο Γαστρονομικές Κοινότητες εξιστορεί τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα αυτό άρχισε να υλοποιείται και κάνει έναν απολογισμό. Είναι η αφήγηση της ωρίμανσης της αρχικής ιδέας, μιας πορείας σε αχαρτογράφητα νερά, της σύγκρουσης των οραμάτων με την πραγματικότητα, των επιτυχιών και των απογοητεύσεων. Της προσπάθειας να κερδηθεί η συλλογικότητα και να ξεπεραστούν οι παλιές νοοτροπίες, και τέλος της βαθειάς ικανοποίησης όταν οι σπόροι που ρίχτηκαν φύτρωσαν βλαστάρια, ωρίμασαν καρπούς και έρχεται η συγκομιδή. Στο βιβλίο του Γιώργου Πίττα Γαστρονομικές Κοινότητες, που εκδόθηκε πρόσφατα, αναπτύσσονται σε ειδικά κεφάλαια σκέψεις και αναλύσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του.

Γαστρονομική Κοινότητα Κεφαλονιάς

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed