Επίσκεψη της Περιφερειάρχη στο Γ. Ν. Κεφαλονιάς, αναβάθμιση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αργοστολίου, προμήθεια εξοπλισμού του Μαντζαβινάτειου

Το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο ενημέρωσης τόσο για τα ζητήματα λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και για τις ανάγκες υποστήριξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην κτηριακή αναβάθμιση, στον εξοπλισμό και στο αναγκαίο προσωπικό.
Την Περιφερειάρχη συνόδευσαν στην επίσκεψη αυτή οι Αντιπεριφερειάρχες Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Μελίτα Ανδριώτη, Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρος Τραυλός Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής όπου αντάλλαξαν απόψεις με τον Διοικητή Δημήτρη Μαρτίνη, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρήστο Παυλάτο, την Διοικητική Διευθύντρια, τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Σχολής Νίκο Μοντεσάντο, και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστα Τσιμάρα. Ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα θέματα και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα του Νοσοκομείου τόσο σε κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά πως οι κλινικές χρήσουν άμεσης συντήρησης και επισκευών αφού δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση από τους σεισμούς του 2014. Συζητήθηκαν τρόποι άμεσης δρομολόγησης αποκατάστασης της νέας πτέρυγας με την ένταξη της εκπόνησης μελετών και του έργου είτε στο Ταμείο Ανάκαμψης, είτε στο ΕΣΠΑ.
Εξετάστηκε η πορεία του διαγωνισμού για τον ιατρικό εξοπλισμό των κλινικών καθώς και άλλων υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ συζήτησαν και για την εξέλιξη αναφορικά με τον διαγωνισμό για τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου “Μαντζαβινάτειο” ποσού ύψους 497.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων. Για δε το θέμα της λειτουργίας της Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) συμφώνησαν ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να στελεχωθεί με το κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται, όπως και για την Ψυχιατρική Κλινική. Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι έχει εκτενώς αναφέρει τα ιδιαίτερα προβλήματα και ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου στους Υπουργούς Υγεία, και ζήτησε την υποστήριξή τους για την στελέχωσή του με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ασφάλειας των κατοίκων και των ποιοτικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Εξέφρασε παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες της για την προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην λειτουργία του Νοσοκομείου και στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας.
Συζήτησε και για την Νοσηλευτική Σχολή Κεφαλονιάς για τις εγκαταστάσεις της οποίας προτάθηκε από την Διοίκηση ότι πρέπει να κατεδαφιστούν και να προχωρήσει η ανέγερση νέων σύγχρονων και ανταποκρινόμενων στις εκπαιδευτικές ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής και ζήτησε την κατάλληλη προετοιμασία των μελετών για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Από την μεριά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων αφού εξέφρασε την αναγνώρισή του του για την μέχρι σήμερα στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τις προσπάθειες που γίνονται και ζήτησε την συνδρομή της Περιφερειάρχη ώστε το προσωπικό που έχει προσληφθεί λόγω αναγκών του covid19 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία του νοσοκομείου. Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Μελίτα Ανδριώτη ανέλαβε την συστηματική παρακολούθηση όλων των ζητημάτων με πορεία την υλοποίηση αλλά και άμεσα για την ενημέρωση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στην επόμενη συνεδρίασή του.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed